Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Spengler cup ställs in

Frölunda skulle resa ner till Schweiz för att spela klassiska Spengler cup, men på dagen för Göteborgsklubbens avresa ställdes cupen in – på grund av 17 covidfall i värdlaget.
– Det är klart att det är jättetråkigt för Frölunda, säger klubbdirektör Christian Lechtaler.

Spengler cup är en anrik ishockeyturnering som genomfördes första gången 1923 i Davos i Schweiz. På juldagen kom beskedet att cupen ställs in cupen för andra året i rad. Innan pandemin hade turneringen genomförts varje år sedan 1957, med bland annat Karlstadlaget Färjestad som segrare 1992 och 1993.

Frölunda skulle ha spelat sin första match i turneringen på annandagen, mot slovakiska Slovan Bratislava.

– Det är tråkigt för alla parter och framförallt synd om turneringen som behöver ställa in med så kort varsel, säger Christian Lechtaler.

17 covidfall i truppen

Kort varsel kan man verkligen snacka om. Spelare och ledare hade hunnit säga God fortsättning till sina familjer och tagit sig ner till samlingen på Frölundaborg inför avresa, innan de där mötte Lechtaler som gav beskedet om att turneringen ställts in.

– Jag fick beskedet i dag och hann precis informera alla, säger han på Juldagen och fortsätter:

– Det är klart att vi tycker att det är tråkigt men samtidigt är det en pandemi så vi måste zooma ut lite grann. Vi får vara ödmjuka inför det.

Beskedet togs efter att arrangörsklubben Davos FC noterat hela 17 covidfall i sin trupp.

”Får gilla läget”

Lagets tränare Roger Rönnbergs första tanke var också att det var jättetråkigt.

– Nästa tanke var att börja planera för en ny vardag. Vi har satt en grovskiss för dagarna fram till nyåret. Det är träningar det handlar om, då det är svårt att få in någon match med kort varsel, säger han.

Går det att se någon fördel med att spelarna får mer vilotid?

– Man får gilla läget. Nu är det som det är och då får vi hitta något positivt i att vara hemma med nära och kära och ladda batterierna lite extra, även om vi hade fått massa energi av att åka till Davos och spela också.

Det blir alltså ingen comeback i Frölundatröjan för Schweizproffsen Henrik Tömmernes och Victor Backman som hade lånats in till Frölunda för Spengler cup.

Nästa match för Frölunda blir den 4 januari när laget gästar Rögle i den första semifinalen i CHL. Returen spelas i Göteborg den 11 januari. Den 6 januari är Frölunda tillbaka i SHL och då står Malmö för motståndet, i Malmö.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.