Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Spelmässigt vår bästa insats i år"

Örebro var totalt chanslöst mot Frölunda som lyckades vinna med 5-0. Efteråt var både tränare och spelare hos mästarna otroligt nöjda med prestationen. – Spelmässigt vår bästa insats i år, säger Roger Rönnberg. – Jag är absolut benägen att hålla med, säger Robin Figren.

Det var klapp-klapp hockey under två perioder från Frölundas sida när Örebro kom på besök till Scandinavium. Efter 40 minuters spel var det 4-0 på resultattavlan, siffror som definitivt kunde ha varit större. Under den sista perioden ökade hemmalaget så också på till 5-0 - vilket blev slutresultaten.

På presskonferensen efter matchen var Roger Rönnberg strålande glad över lagets insats. 

– Vi har jobbat hårt för varandra, åkt mycket skridskor, haft ett bra boxplay och gjort det bra framför egen målvakt, men vi har saknat det där sista skönspelet, att få visa lagets högstanivå. Men det tycker jag att vi får se i dag. Vi kan spela ishockey och att vi kan göra det över fyra kedjor, säger Roger Rönnberg. 

Är det årets bästa prestation från er?

– Spelmässigt, ja. Vi har väl tvingats att tävla hårdare i vissa matcher och vunnit fler närkamper och visat bättre försvarsspel. Men spelmässigt är det den bästa insatsen i år. Jag är otroligt nöjd, framför allt med våra två första perioder. 

Robin Figren, som stod för två mål i matchen, höll med sin tränare. 

– Jag är benägen att hålla med. Det har funnits matcher där vi har haft snudd på att prestera så här bra i 60 minuter men över hela matchen var nog det här det bästa, säger Figren. 

Också motståndarlagets assisterande tränare, Lars Ivarsson, hyllade Frölunda. 

– Vi mötte ett fantastiskt bra Frölunda. Det är spel mot ett mål i tre perioder, även om de slår av på takten något i tredje. 

– De är jäkligt duktiga. De åker åttor omkring oss, sedan måste vi stå upp på något vis, det är inte okej. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.