Spelformerna där Frölunda lyft sig – hyllas av Rönnberg

Frölunda har börjat hitta rätt i både boxplay och powerplay. Något som gör att segrarna börjar rada upp sig.
– Vi har tagit steg där i år, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Frölunda har hittills in på säsongen gjort 43 mål. Av dessa har 14 gjorts i powerplay vilket gör laget till det fjärde bästa laget i numerärt överläge i hela ligan och skuggar Malmö som toppar den ligan.

Av 35 insläppta mål har endast åtta mål släppts in i boxplay. Något som gör att laget är trea i den statistiken med 84.91 i procent och jagar Luleå som är bäst.

Något som får Roger Rönnberg att njuta.

– Vi har tagit steg där i år och är mer enade om vad vi ska göra. Vi är stabila i både powerplay och boxplay och klarar av flera svåra situationer. Där är jag väldigt imponerad av killarna som kan ställa om snabbt under matcherna, säger han.

ANNONS

En som får speltid i både powerplay och boxplay är Simon Hjalmarsson. Han är inte sen med att hålla med sin tränare.

– Så är det! Det är en otroligt viktig del i den här ligan och det är så många mål som görs i powerplay. Jag vet inte om det är fler än tidigare för man minns inte så mycket. Men det känns som det är många matcher i år där vårt powerplay har avgjort. Samtidigt kan boxplay vinna en match för en och det är många poäng på spel i de två spelformerna. Ibland vinner du en match på ditt powerplay och ibland på boxplay och vi ger oss själva chansen att vinna alla matcher tack vare detta, säger han.

Ryan Lasch spelar mest av alla i Frölunda när det kommer till powerplay och är förmodligen den sista spelaren Roger Rönnberg hade satt i boxplay. Han hyllar sina lagkamrater som sliter i boxplay och sällan får samma uppskattning som spelarna i powerplayformationerna.

– Vårt boxplay är grymt! Där har de ett bra system och jag gillar det och det är alltid svårt att möta dem på träningarna. Vi är bättre i boxplay men målvakterna är bättre också, säger han.

ANNONS

Så du hade inte velat möta ert boxplay i matcherna?

– Haha! Vi brukar ta dem på träningarna ...

Mot Linköping kom ännu ett mål i powerplay när Ryan Lasch serverade Joel Lundqvist. En dag på jobbet helt enkelt, enligt Lasch.

– Vi gör bara vårt jobb. Vårt jobb är att producera och det är så vi ska hjälpa laget, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS