Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Spelarnas ilska mot domaren: "Synd att de vill påverka matchen"

Efter att domarna missat när både Sebastian Stålberg rivits ner och Mats Rosseli Olsen tacklats tufft i ryggen avgjorde Skellefteå. Det fick känslorna att rinna över i Frölunda-lägret. – Det är dåligt av domaren, säger Mats Rosseli Olsen.

Domarduon Morgan Johansson och Sören Persson hamnade i fokus efter matchen mellan Frölunda och Skellefteå. I slutet tryckte Frölunda på för ett ledningsmål efter att Carl Grundström kvitterat.
Då revs Sebastian Stålberg ner bakom offensiv kasse och när sedan Mats Rosseli Olsen tacklades tufft i ryggen rann känslorna över på fansen i Scandinavium.
Lika irriterat var det i Frölunda-båset.

Extra irriterat blev det när Skellefteå i anfallet efter kunde avgöra matchen genom Andrew Calof.
Efter matchen var det fortsatt irriterat hos spelarna i Frölunda.
– Det är dåligt av domaren. Den på mig är inte den värsta. ”Sebbe” (Stålberg) blir trippad bakom mål. Det är en solklar utvisning, sedan händer det som händer och det är synd att domarna vill vara med och påverka matchen, säger Mats Rosseli Olsen och fortsätter.
– Det känns inte bra men vi ska inte skylla på domaren. Vi gör bara två mål och det brukar inte räcka för att vinna, jag tycker inte det är hans fel att vi förlorar men just den situationen var inte bra.

Lika irriterat på domarduon var Sebastian Stålberg som revs ner.
– Jag tycker det är en solklar utvisning. Sen ser jag inte vad som händer med ”Rosse” (Rosseli Olsen) men med tanke på allas reaktion på läktaren och i båset så känns det som att domarna gjorde en felbedömning i båda situationerna. Det är sådant som händer men tyvärr straffar det oss. Det är frustrerande, surt och tråkigt att förlora på ett sådant sätt.

Frölundas lagkapten, Joel Lundqvist var inte bara kritisk mot Johansson och Perssons bedömningar i slutet.
– Det var några tveksamma situationer om vartannat. Dömt är dömt men det känns surt, vi låg på bra men fick inte med oss någon utvisning. Det är lite segt men jag tycker att det fanns ett par situationer som var lite halvskumma.
– Sen är det klart att man ser det från sitt håll också.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.