Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Spelarna inte oroliga över målproduktionen

Formen hos Frölunda har svajat det senaste och målen har inte kommit i samma utsträckning som tidigare. Spelarna själva är dock inte oroliga inför CHL-finalen mot Sparta Prag. – Det gäller att inte börja fladdra omkring när det blåser i motvind, säger Johan Sundström.

Frölunda befinner sig i en sämre period för tillfället. Laget har bara vunnit en av de fyra senaste hemmamatcherna, något som inte hör till vanligheterna. Trots de uteblivna poängen har spelet sett bra ut. Det som har saknats är målen. 

– Det är klart att vi har haft lite problem med utdelningen på slutet men det är bara att fortsätta skjuta och ta puckarna mot mål. Vi kanske ska vara ännu hetare framför mål så ska det inte vara några problem, säger forwarden Victor Olofsson.

Olofsson missade senaste matchen mot Färjestad grund av en belastningsskada men räknar med spel mot Sparta Prag.

– Det känns bra nu, jag vilade gårdagen mest som säkerhet inför morgondagens match. Så det var inget superallvarligt, säger Olofsson.

Lagets poängkung Johan Sundström är inne på samma spår som Olofsson när det kommer till målproduktionen.

– Vi kollar sällan resultat utan baserar våra insatser på prestationer. Jag tycker vi har gjort väldigt bra insatser, det är bara det att vi inte riktigt får dit tredje målet. Så länge vi fortsätter är jag inte orolig, säger Sundström.

Sämre utdelning i powerplay

Frölunda var stekheta i powerplay tidigare under säsongen. De senaste matcherna har det dock låst sig lite i numerärt överläge och laget har inte fått den utdelning de velat.

– Vi har bra grunder att stå på tycker jag och det gäller att inte börja fladdra omkring när det blåser i motvind. Vi står kvar i det vi kommit överens om och fortsätter skjuta och ta pucken på mål. Det är väl det vi har saknat de sista fyra-fem matcherna, just den här egna attacken att vilja sätta dit den själv, säger Sundström.

Forwarden Robin Figren hade inför gårdagens match mot Färjestad, gått mållös av planen i sju raka matcher. Igår bröt han då äntligen den negativa sviten efter att ha styrt in ett skott från Johan Sundström, via rumpan. 

Var det ditt snyggaste mål i karriären?

– Ja, det måste jag nog ändå säga, säger Figren och skrattar.

Har det satt sig i huvudet på er spelare att ni inte gjort mål i samma utsträckning?

– Nej det tror jag inte, det är så pass få matcher ändå som det saknats något eller ett par mål. Självklart är det något vi har diskuterat inom laget om hur vi ska lyckas få till mer mål. Men att det satt sig i huvudet tror jag inte det har gjort, säger Figren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.