Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Spelarna hyllar fansen: "Det finns inte mycket bättre"

Lapp på luckan för första gången den här säsongen för Frölunda. Då hyllar spelarna stämningen.… – Det var fest! Roligt för hockeyn, säger Joel Lundqvist.

Frölunda har bäst publiksnitt i SHL och har så haft år efter år. Inför lördagens möte med rivalen HV71 låg snittet på 8 676. En siffra som kommer vara betydligt högre nu.
Mot HV71 i den 20:e omgången kom första lappen på luckan i Scandinavium – 12 044 på läktaren. Gästerna från Jönköping dök dessutom upp med den största bortaklack som setts till på mycket länge i SHL.
– Det var imponerande måste jag ge dem, säger Joel Lundqvist om den stora bortaklacken.

Vad säger du om stämningen?
– Det var fest! Redan innan match så kände man att det här såhär hockey ska vara. Det var bra tryck och bra för hockeyn.

Patrik Carlsson väntade till rätt läge med sitt första SHL-mål för säsongen. Han petade in 1–0 för Frölunda och fick arenan att koka för första gången i matchen.
– Det var en rolig match att spela. Fullsatt och mycket folk här, då blir det bra stämning. Sen är det självklart skönt att stänka dit den i en sådan här match, säger han.

Mest kärlek av fansen fick dock killen längst bak på isen för Frölunda. Målvakten Johan Gustafsson som har blivit en stor publikfavorit i Scandinavium efter en finfin start på säsongen.
– Det var fantastiskt! Ett fullt Scandinavium, det finns inte mycket bättre än det kan jag säga.

Nästa hemmamatch för Frölunda är redan på tisdag då Malmö tar sig till Göteborg. Dags för ännu ett fullt hus då?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.