Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Spelarna hyllar fansen: "Bästa bortastödet under mina år"

Även om spelarna på isen stundtals bjöd på en svag premiär så gjorde fansen det motsatta. Göteborgarna invaderade Malmö för att visa sitt stöd. …– Det var det bästa bortastödet under mina år i Frölunda, säger Robin Figren.

Ett hundratal göteborgare hade satt sig i bilar, bussar och tåg för att ta sig ner till Malmö. På plats i Malmö Arena skapade de en mäktig bild i ena hörnet där de stöttade sitt lag under matchen. Detta trots att spelet på isen var allt annat än bra under stora delar. En som verkligen njöt av publikstöder Simon Hjalmarsson. Tillbaka i svensk hockey igen efter två säsonger i KHL och CSKA Moskva.
– Det var storpublik direkt och många frölundaiter. Det var superkul att se och detta har man ju saknat med svensk hockey. Den här atmosfären, att klacken driver på. Det var jättekul, säger han.

Frölundafansen kommer att få vänta på första hemmamatchen. Först är det bortamatch mot Brynäs nästa fredag innan det blir hemmapremiär på lördag i Scandinavium. Robin Figren som var med och tog det efterlängtade guldet i våras längtar redan dit.
– Verkligen! Ett slutsålt "Kålleseum" är verkligen svårslaget. Det kommer att bli liv i luckan kan jag lova. Det blir lite av en fest med lördagsmatcherna. Lördagsmatcher på hemmaplan är säsongens höjdpunkt, säger han och fortsätter.
– Det svider lite att vi inte kunde prestera bättre men nu får vi blicka framåt.

Forwarden med det karaktäristiska skägget njuter verkligen av tillvaron just nu. Att det är först nästa helg som det är match igen är frustrerande.
– Jag vill ju bara ut på isen hela tiden nu. Jag känner verkligen att det är väldigt kul med ishockey just nu, säger han.

Robin Figren som nu är inne på sin fjärde raka säsong i Frölunda är extremt populär för fansen. Efter premiärmatchen mot Malmö hyllade han fansen och det rejält.
– Alltså, jag har under mina år i Frölunda aldrig sett en bättre bortaklack. Det var det bästa bortastödet under mina år i Frölunda. All heder åt fansen. Det var ett fantastiskt tryck inför matchen, har varit ett tryck under hela sommaren fram till detta. Under matchen överröstade de Malmö-klacken från första perioden till sista stund. Jag blev lite chockad över ljudkulissen faktiskt. Det är verkligen all heder åt "Goa gubbar, "Goa gummor" och Sektion 84, säger Robin Figren innan han skyndar sig för att sätta sig på en långbussresa mot Göteborg. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.