Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Spelarna gillar CHL – fansen ratar turneringen: "Tråkigt"

Spelarna stortrivs med CHL och gillar turneringen. Fansen ratar turneringen och det ganska rejält. – Det är tråkigt, säger Nicklas Lasu.

Frölunda hade lekstuga mot Yunost Minsk i returen och tvålade dit vitryssarna med hela 5–0. Men i Frölundaborg var det öde. Endast 1 042 hade tagit sig dit under tisdagskvällen för att se Frölunda ta sig vidare till åttondelsfinalen i Champions Hockey League.

Detta i till en turnering som spelarna verkligen gillar. CHL-guldet under fjolårssäsongen betydde extremt mycket för Frölunda. Ett Frölunda som går för ett nytt guld i år – utan publikstöd.
– Det är lite tråkigt! För när vi är utomlands och under förra året så var det mycket publik. Det är mycket folk runt slutspelsmatcherna, framförallt i Schweiz och Tyskland. Men i Sverige har det inte blivit som det har blivit utomlands, säger Nicklas Lasu besviket.

En som inte var lika besviken var målvakten Johan Gustafsson som höll nollan.
– Jag vet inte vad det är som gör det. Kanske att matchen sänds i SVT … Jag vet inte. Det är svårt att spekulera i. Vi kan bara fokusera på det vi gör – spela hockey och det gjorde vi riktigt bra, säger han.

Inte tråkigt med så lite folk?
– Jag tycker det var helt okej. Idag hördes det inte så mycket men vi kan inte påverka det utan det är bara att gå ut och köra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.