Spelare i Juniorkronorna uppges hotats efter förlusten

Efter kvartsfinalförlusten mot Finland ska en spelare i Juniorkronorna utsatts för grova hot, det skriver Sportbladet.
– Jag tycker det är för jävligt, säger tävlingschef Olof Östblom till tidningen.

ANNONS
|

Det blev ett tidigt respass ut ur JVM för Sverige. Trots en tvåmålsledning lyckades inte Juniorkronorna besegra Finland som i stället avgjorde matchen med bara 23 sekunder kvar att spela.

– Det är givetvis jobbigt att se grabbarna så ledsna. De har gjort allt de kan. Jag pratade bara kort med dem. Jag vet inte om de kommer ihåg det, men jag tackade för resan och deras insats, och önskade dem lycka till i framtiden. De har grymma karriärer framför sig. Det är fantastiska hockeyspelare i vårt omklädningsrum, så det är jättejobbigt att se dem ledsna, sa förbundskapten Joel Rönnmark efter matchen.

ANNONS

LÄS MER:Sverige utslaget efter sena avgörandet

Nu kommer uppgifter om att en spelare i Juniorkronorna fått motta påhopp.

Det är Sportbladet som skriver att spelaren ska fått motta nedsättande kommentarer och direkta hot efter förlusten mot Finland, hoten ska kommit på sociala medier och främst Instagram.

LÄS MER:Finska ilskan efter slutsignalen: ”Försökte ta till knytnävarna”

Förbundet överväger polisanmälan

Till tidningen berättar tävlingschefen Olof Östblom att han känner till det hela och att förbundet, som ser mycket allvarligt på hoten, överväger att ta det vidare och polisanmäla.

– Om det handlar om hot, så absolut, säger Olof Östblom.

Gällande det som hänt kommenterar han:

– Som vanligt när det blir den här typen av hot är det för jävligt. Inte acceptabelt. Det spelar ingen roll om det är unga eller gamla spelare. Vi ska göra vad vi kan för att komma till rätta med det här

LÄS MER:Elmer Söderblom med nytt drömmål i JVM

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS