Spelade på sprutor – bäst ändå: "Kliver inte av i ett slutspel"

Erik Karlsson spelade hela slutspelet på sprutor. Men backen har varit fullständigt lysande och ses som skyhög favorit att prisas som världens bästa back. – Smärtan hade jag inga problem med, den går att hantera. Men det var frustrerande att inte kunna åka skridskor som jag ville och komma upp till den nivå jag vill vara på, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Ottawas lagkapten Erik Karlsson kommer att få sin fot magnetröntgad för att klargöra omfattningen av skadan som hämmade honom under slutskedet av NHL-slutspelet.

Till NHL:s hemsida säger han:

– Jag kommer att behöva kolla upp det. Det blir magnetröntgen nästa vecka och så får vi ta det därifrån. Förhoppningsvis är det inget som kommer att störa till nästa säsong.

För att komma till spel i de sista matcherna mot Pittsburgh i semifinalen spelade Karlsson med hjälp av injektioner. Han fick även foten nedfrusen i ett försök att påskynda läkeprocessen.

– Foten var och är inte bra. Jag hoppas att jag slipper operation. Det blev förstås inte bättre av att jag spelade vidare med frakturerna i hälen, men det är som det är. Bara att spela vidare, man kliver inte av mitt under ett slutspel, säger Karlsson till Expressen.

ANNONS

– Smärtan hade jag inga problem med, den går att hantera. Men det var frustrerande att inte kunna åka skridskor som jag ville och komma upp till den nivå jag vill vara på.

Karlsson och hans Ottawa föll mot Pittsburgh Penguins och missade finalen i Stanley Cup-slutspelet. I det näst sista mötet åkte Ottawa på en brakförlust med 7–0 mot Pittsburgh – samma dag tog Tre Kronor VM-guld.

– Det var en bitter dag för oss här. Men jag var glad över att polarna vann VM-guld, säger Karlsson.

Trots att han har spelat på sprutor och skadad under hela slutspelet i NHL så har Erik Karlsson imponerat och det stort. På 19 matcher stod han för 18 (2+16) poäng och toppar backarnas poängliga med sju poäng. Än mer imponerande är att Karlsson just nu är femte bäste poängplockaren totalt i slutspelet.

Karlsson är nominerad till priset som bäste back i NHL – ett pris som de flesta är överens om att han ska få.

ANNONS