Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

”Spelade med kramp i benen i två timmar”

Världsrekordmatchen mellan Sparta Sarpsborg och Storhamar skördade sina offer. Matchhjälten Joakim Jensen berättade för norska TV2 att han spelade med kramp i två timmar. – Jag har haft kramp i båda låren och fick några byten för att ta igen mig. Men jag tror inte att jag är den ende som är trött, säger Jensen.

Det blev ingen vanlig kvartsfinal för spelarna i Sparta Sarpsborg och Storhamar på söndagskvällen. Matchen startade klockan 18 och var inte slut förrän efter midnatt. 

Det satte sina spår på spelarnas fysik. Joakim Jensen, som avgjorde matchen i den elfte perioden, berättar för norska TV2 att hans ben krampade redan i den femte perioden - sex perioder innan han avgjorde matchen.

– Jag var tvungen att ta igen mig i femte perioden. Jag har haft kramp i båda låren och fick några byten för att ta igen mig. Men jag tror inte att jag är den ende som är trött, säger Jensen.

Åt tre måltider under match

Kramp var inte det enda som kom till spelarna i de båda lagen. Den lokala pizzerian hade också en speciell kväll. Sedan alla varor i arenans kiosk tagit slut beställdes pizzor och pastarätter till spelare och publik. 

– I början så var vi seriösa med att fylla på med mat och dryck. Men efterhand blev det till att hålla humöret uppe. Det har gått åt massa pizza och pasta. Vi åt nog tre måltider under matchens gång, säger Jensen.

Spelare anmälda försvunna

Att spela i åtta timmar har sina baksidor. Flera av de anhöriga till spelare och ledare i lagen anmälde under kvällen sina familjemedlemmar som försvunna till polisen. Polisen i Hamar gick ut på twitter och meddelade att det inte var någon fara. 


Det blir inte mycket vila för spelarna i de båda lagen. Redan på tisdagen är det dags för nästa möte i kvartsfinalserien. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.