Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: KRISTER ANDERSSON

Snabb revansch för Frölunda mot HV71

Först sänkt av en armbåge rätt över näsan. Sedan tillbaka som målskytt. Simon Hjalmarsson och Frölunda studsade tillbaka snabbt – 6–1 mot HV71.

Det var ett revanschsuget Frölunda som 17 timmar efter 1–6 mot HV71 fick en ny chans. Och just den smällen var tydligen en nyttig näsknäpp.

– Sex insläppta gav oss revanschlust. Det höjer vårt spel, säger Frölundas forward Ponthus Westerholm.

Och visst fick han rätt.

På pass från brorsan Pathrik sköt han blixtsnabbt – och gav Frölunda ledningen i första perioden.

– Jag hann inte tänka. Det var bara att nypa till. Då blir det bra. Jag brukar tänka för mycket – och då blir det inte blir bra …

Målet var Ponthus åttonde för säsongen – och det lyfte tvillingarnas spel. Det har ju varit aningen blekt sedan det kom ut i medierna att Westerholmarna är på väg till Malmö nästa säsong.

– Målet är att utvecklas hela tiden. Till slut kommer det. Jobbar du hårt får du belöning, säger Ponthus till C More i paus.

Apropå näsknäpp – så tvingades Simon Hjalmarsson lämna matchen. Han åkte på en armbåge på näsan. Blodet forsade som en kran ur näsan på Frölundas center, men då armbågen var följd av en passningsrörelse blev det bara två minuters utvisning för Kristofer Berglund.

– Jag vet inte om det syns, men näsan har blivit ännu större än vad den var innan. Smällen var rätt på snoken, säger Hjalmarsson.

Vad säger du om situationen?

– Det är en bedömningsfråga. Man kan ju inte spela hur som helst och säga att det inte var med meningen, det är likadant med hög klubba. Denna gången är det en armbåge och jag vet att det är oturligt, men samtidigt är han uppe och flänger med den i mitt ansikte, säger Hjalmarsson.

Växlade upp i andra

I andra perioden var han tillbaka – och gjorde mål i första bytet, i numerärt överläge. Det fjortonde målet för säsongen.

Frölunda spädde därefter på med mål två mål av Patrik Carlsson. Först en backhand i numerärt överläge, sedan ett friläge i numerärt underläge.

Det sista målet, 4–0, var oerhört vackert – med bollkänsla i nedtagningen och iskallt avslut mellan benen på HV71:s keeper Jonas Gunnarsson.

I tredje perioden reducerade visserligen Markus Ljungh, men närmare kom inte HV71 – som dock försökte perioden igenom.

I stället skickade backen Jacob Moverare en lobb i tom kasse – och sedan ökade Rhett Rakhshani på i numerärt överläge. 6–1 och total revansch.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.