Snabb revansch för Färjestad mot Frölunda

Först en vacker tröjceremoni – och därefter en skön revansch för Färjestad i Löfbergs Arena. 4–1 mot Frölunda, som inte har marginalerna med sig.

|

– Det är så många ord som jag skulle vilja säga, men just nu fungerar min hjärna inte så bra. Som tur är finns det fusklapp. För jag är så jävla stolt värmlänning nu, säger Peter Nordström innan pucken släpps.

Och Färjestadsikonen hinner också med att tacka Frölunda.

Dels för tändvätskan genom åren, dels för att spelarna i dagens match har tålamod med honom i båset.

Nordström tröja nummer 19 skickas upp i taket för evigt den här kvällen – och numera finns sju FBK-tröjor i arenans tak.

Och när matchen väl startar så kör hemmalaget stenhårt.

Det tar inte ens två minuter innan Daniel Viksten tråcklar in 1–0 bakom Niklas Rubin – och det finns bara ett lag på banan.

Färjestad har 6–0 i skott innan Frölunda och Sebastian Stålberg skjuter sitt allra första mot mål. Då har det gått åtta minuter …

Men strax därefter får Frölunda en chans i numerärt överläge.

Det tar 17 sekunder – sedan har Samuel Fagemo, som stegrar sin form för tillfället, skickat in kvitteringspucken i nät.

I den andra perioden är det Frölunda som startar bäst, går för en ledningspuck. Men det är Färjestad som gör 2–1, då Niklas Rubin inte är med på en sargretur. Och Frölunda har inte marginalerna med sig i perioden. Jacob Peterson träffar stolpen så att rödfärgen singlar ner på isen. Därefter är det Johan Sundströms tur att skjuta i ribban – och det är ruskigt nära en kvittering.

Men det är Färjestad som gör 3–1, när Niklas Rubin återigen släpper en puck som inte ser otagbar ut.

Inte ens den tredje perioden, den som brukar vara Frölundas starkaste, hjälper. I stället sätter Färjestad 4–1 – även det inte helt otagbart för Niklas Rubin.