Slitvargarna i Frölunda hyllas: "De gör ett hästjobb"

Ännu en gång blev det rejält slit för boxplay-spelarna i Frölunda. Något som de hyllades för av lagkamraterna. – De gör ett hästjobb och drar ett stort lass, säger Johan Sundström.

ANNONS
|

Det blev 35-10 i utvisningsminuter till Frölunda. En extremt hög siffra då laget åkte på ett nytt matchstraff. Det andra på två matcher efter att först Robin Figren åkt ut och nu Jonathan Sigalet.

Boxplayformationerna i Frölunda fick slita extremt hårt. Särskilt efter matchstraffet då Brynäs hade powerplay i fem minuter – utan att lyckas få in pucken. Något som fick de andra spelarna i Frölunda att hylla slitvargarna inför den tredje perioden.

– Inför sista perioden så gav vi i laget ett jäkla besked till de killarna som spelar mycket boxplay. Jag tror att de lyfte både oss och höjde de spelarna, säger Johan Sundström.

ANNONS

Vad sa ni till dem?

– Nej, men boxplay är ju dödsviktigt. De gör ett hästjobb och drar ett stort lass. Det är verkligen all credd till de killarna.

En av de som slet mest var Nicklas Lasu. Forwarden som jubilerade då han gjort 500 matcher i Frölunda-tröjan fick spela boxplay efter boxplay.

– Det var där under det långe boxplayet som det vänder på något sätt. Vi gör det bra och lyckas hålla fokus på vad vi ska göra, säger han.

Under stora delar av just det numerära underläget fick Nicklas Lasu dessutom spela utan klubba.

– Ja, det var inte jätteroligt …

– Särskilt inte när man möter Gunderson som är den bästa backen i ligan på den positionen. Man vi har tålamod och fallerar inte. Det är starkt av oss.

ANNONS