Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nere för räkning? Nä, Elmer Söderblom får chansen igen i Frölunda.  Bild: JONAS FORSBERG
Nere för räkning? Nä, Elmer Söderblom får chansen igen i Frölunda. Bild: JONAS FORSBERG

Skulle lånas ut – får spela mot Färjestad

Elmer Söderblom, 18, skulle lånas ut till Karlskrona i allsvenskan. Men i stället får den store talangen åka med Frölunda till Karlstad – för toppmöte i SHL.
Även Jonatan Lundin Andersson spelar mot Färjestad.

Frölundas kapten Joel Lundqvist är fortfarande skadad efter närkontakten med sargen i Löfbergs Arena för ett par veckor sedan. Mats Rosseli Olsen har råkat ut för samma sak – och även han gick förlorande ur striden mot sargen i Slottsskogsrinken.

Det innebär att Frölunda har luckor anfallsmässigt – och dessa fylls, precis som vanligt, med spelare från J20-laget.

Junioren Elmer Söderblom skulle lånas ut till Karlskrona i allsvenskan för att matchas mot män, men strul med reglerna har ställt till det.

– Det finns i avtalet mellan SHL och Hockeyallsvenskan fastställt att vi får låna in två plus en spelare från SHL. Vår tolkning är att detta avser seniorspelare från SHL och inte spelare från juniorserien. Regelverket är otydligt och därför avvaktar vi i just det här fallet för att ligan ska vara överens i frågan, förklarar Karlskronas klubbchef Per Rosenqvist.

KHK har under säsongen redan lånat in Samuel Solem från Brynäs och Linus Cronholm från Malmö Redhawks. Det är två SHL-spelare. Dessutom har Nils Åman från Leksand varit i Karlskrona. Den sistnämnde är dock junior, som bara spelat i J20 Superelit ...

Får chansen på nytt. Jonatan Lundin Andersson kliver in i Frölunda när Joel Lundqvist och Mats Rosseli Olsen saknas. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Får chansen på nytt. Jonatan Lundin Andersson kliver in i Frölunda när Joel Lundqvist och Mats Rosseli Olsen saknas. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Även Jonatan Lundin Andersson får chansen till spel. Han var med i segermatchen mot Oskarshamn senast, men har tidigare under säsongen varvat J20-spel med framträdanden i Hanhals Kings i ettan.

I Karlstad är arenan utsåld sedan ett par månader, vilket betyder 8 000 på läktarna.

I samband med matchen ska ju Peter Nordström hyllas.

Tillsammans med Jörgen Jönsson är han den FBK-spelare som vunnit fem SM-guld med klubben – och på 687 matcher gjorde han 400 poäng. Det betyder att tröja 19 ska upp i taket vid en ceremoni innan nedsläpp.

Det är dock oklart om Karl Stollery spelar.

Backen har rehabiliterats som om han haft en hjärnskakning, men tränade för fullt under fredagen. Om hans kropp svarade bra på den behandlingen så spelar han.

Roger Rönnbergs svar är kort:

– Du frågar än ... trodde du gett upp?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.