Skellefteå körde över Frölunda – i grinigt möte

ANNONS
|

Joel Lundqvist glömdes bort helt av Skellefteå-försvaret och Simon Hjalmarsson serverade lagkaptenen friläge med Joni Ortio. Något som Lundqvist förvaltade efter endast 14 sekunders spel.

– Starten är ju bra ... sen är disciplinen en faktor. Det får bli en läropeng för oss, säger Lundqvist.

Disciplinen som Lundqvist pratar om är de 24 utvisningsminuter som Frölunda drog på sig i ett väldigt grinigt möte med Skellefteå. Något som Roger Rönnberg var allt annat än nöjd med.

– Jag tycker inte alls om vår andra halva av matchen. Det blir avgörande att vi tar utvisningar och Skellefteå kan vända på matchen. Vi måste hålla disciplinen hela vägen ut, det gör vi inte och det kostar oss matchen, säger han.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Rönnberg: "Det kostar oss segern"

Efter en första period där känslorna rann över gång på gång kallade domaren Mikael Nord till sig de två lagkaptenerna, Joel Lundqvist och Jimmie Ericsson för att få en nivå på matchen.

– Jag vet inte om domarna är helt synkade. Ibland får man helt olika svar. Men det var både första, andra och tredje killen in i situationerna i första. Han sa att han skulle börja ta utvisningar för det, lite bättre blev det kanske. Men konstigt med så olika nivåer i matchen, säger Joel Lundqvist.

LÄS OCKSÅ: Rylander:Nu måste Frölunda hitta disciplinen – snabbt

En som var rejält förvånad över att domarna helt plötsligt bytte nivå efter en period var Roger Rönnberg.

– Jag vet inte vad jag ska säga ...

– Jag trodde att vi hade en regelbok före matchen redan. Det var mycket som var tillåtet i början och sen blir (Jonathan) Sigalet utvisad för en grej som det varit hundra situationer av redan. Men vi måste kunna hålla oss kalla, säger han.

Vad tycker du om domarinsatsen?

– Det tar vi internt. Vi har tre bra domare men de måste ge oss en nivå att spela efter.

ANNONS

Efter förlusten kvitterade Skellefteå matchserien till 1–1 i matcher inför tisdagens möte i Scandinavium. Då ska Roger Rönnberg få sina spelare att hålla humöret.

– Spel fem mot fem är jättebra. Som vi spelar i första och i början av andra så är det vi som styr det som händer därute. Vi har ett sätt att spela som Skellefteå inte klarar av i spel fem mot fem, säger Rönnberg och får medhåll av Mats Rosseli Olsen.

– Det är bäst av sju i ett slutspel. Vi har några matcher till att göra det bättre på.

Skellefteå–Frölunda 4–1

0–1 (00.14) Joel Lundqvist (Simon Hjalmarsson, Mattias Nörstebö).

1–1 (32.26) Axel Holmström (Bud Holloway, Andrew Calof), spel fem mot fyra.

2–1 (34.56) Andreas Wingerli (Axel Holmström, Niclas Burström).

3–1 (43.18) Jesper Olofsson (Andrew Calof, Axel Holmström), spel fem mot fyra.

4–1 (50.44) Joakim Lindström (Pär Lindholm)

1-1 i kvartsfinalserien. Nästa match, på tisdag i Scandinavium.

ANNONS