Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Skadefri – då har Gormley hittat rätt igen

Brandon Gormley, 27, fick stora delar av inledningen av säsongen förstörd av skadeproblem. Nu är kanadensaren dock skadefri sedan en tid tillbaka och då har även lyftet på isen kommit.
– Jag pushar mig hela tiden för att bli bättre, säger han.

Han imponerade direkt när han kom till Frölunda mitt under förra säsongen och tog snabbt en stor roll i laget. Den här säsongen skulle Brandon Gormley vara den som skulle axla manteln efter att Chay Genoway lämnade klubben för spel i KHL.

Men den här säsongen har kanadensaren haft skadeproblem fram och tillbaka.

Skador som har hämmat honom och gjort att det inte blivit något riktigt flyt för honom ute på isen.

Den senaste tiden har han dock varit skadefri och det märks.

– Det är mycket lättare att hitta rytmen i spelet när du spelar mer. Det är lättare att komma in i matcherna och ha en större roll. Sen pushar jag mig hela tiden för att bli bättre, säger han och fortsätter:

– Det gör du hela tiden, det finns alltid andra saker du vill bli bättre på. Om du är helt nöjd på den här nivån då blir du aldrig bättre. Det handlar om att fortsätta bygga på det varje dag.

"Alla gör olika saker efter matcherna"

Efter förlusten mot Luleå i den första av två semifinaler i Champions Hockey League satt Brandon Gormley länge i omklädningsrummet och såg ut att vara i sin egen lilla bubbla.

– Jag reflekterar ofta över matcherna. Alla gör lite olika saker efter matcherna men jag satt bara där, reflekterade över det som hade hänt och försökte lära mig av det och gå vidare. Det är en del av processen att hela tiden vilja bli bättre, säger han.

Är det lätt att gå vidare då? Att släppa det som händer?

– Som professionell spelare måste du kunna gå vidare. De flesta här har spelat på en hög nivå sedan man var 14 år gammal och du lär dig snabbt att lägga matcherna bakom dig. Det är bara att lära sig och gå vidare och det finns ingen mening i att älta saker som har hänt.

Hur studsar du tillbaka efter en förlust som den mot Luleå?

– Det var ingen förlust ... vi ligger under med ett mål och har legat under med mer tidigare i CHL den här säsongen. Vi ser det här som en lång match och vi ligger under nu men vi kan göra många mål på 60 minuter. Det här blir en bra utmaning för oss nästa tisdag, säger han och fortsätter:

– Vi har en stor och viktig vecka framför oss nu. Det är viktiga matcher för oss som väntar och det är stora utmaningar för laget. Vi har lite att jobba på för att bli redo för den här veckan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.