Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Ska bli enormt spännande att få släppa in honom"

Tidigare i veckan skrev Mike Weber på för Frölunda – till mötet med Örebro är den hårdföre backen spelklar. – Det ska bli enormt spännande och roligt att få släppa in honom i laget, säger tränare Roger Rönnberg.

24 poäng på 18 matcher. Frölundas start på SHL-säsongen har varit under förväntan. Mot Luleå senast stod laget förvisso för en mäktig upphämtning från 0-3 till 3-3 men fick ändå till slut inkassera fjärde raka förlusten då norrbottningarna vann med 4-3 efter straffläggning. 
Då var det framför allt defensiven som brast – men till mötet mot Örebro kan Roger Rönnberg glädjas åt att NHL-meriterade backen Mike Weber är tillgänglig för spel. Amerikanen, som har skrivit på ett sjuveckorskontrakt med klubben, anslöt till Frölunda tidigare i veckan men har inte haft något arbetstillstånd från Migrationsverket förrän nu. 

– Det känns jättebra att få ha med honom nu. Han har gått och stampat och frustat, han länge haft en vilja att komma igång och spela. Det ska bli enormt spännande och roligt att få släppa in honom i laget, så att han får tävla ihop med sina nya lagkompisar, säger Rönnberg. 

Nu när du har fått se honom i ditt lag under veckan, vad är det han tillför? 
– Vi kommer få se en stenhård och tuff back som motståndarnas forwards kommer få tänka sig för en gång extra innan de går i duell med Mike. Han är stenhård i kroppen och en enormt bra lagspelare. Han har redan gjort avtryck på träningarna, och mina egna forwards har sagt att det inte är så roligt att gå i närkamp med honom... 

"Har sett otroligt rapp ut"  

Också Frölundas andra nyförvärv, Joel Mustonen, är redo för match.

– Han kommer spela, han har kommit tillbaka från en skada så vi får se lite hur hårt vi matchar honom. Men vi ska spela igång honom, han har sett väldigt pigg ut på träningarna och ska spela så många minuter som han orkar, är det tänkt, säger Rönnberg. 

Kan det vara positivt att i det här läget, när det har gått lite tungt resultatmässigt, att få in någon utifrån som inte är tyngd av motgångarna?
– Det är väl både och. Vi ska aldrig lita på någon frälsare utifrån utan vi måste lita på grabbarna i laget och deras kapacitet. Men sedan har vi under längre tid letat efter den funktionen som en hårt defensivt arbetande back kan ge vårt försvarsspel. Vi vill ha en dimension till i vår tuffhet, och det tror jag kommer spridas till våra spelare när vi får in Mike. 

Han fortsätter: 
– När det gäller Joel (Mustonen) kommer han göra att vi blir mindre skadekänsliga. Han har sett otroligt speedig och rapp ut på träningarna, så han kommer passa bra in i vårt spel. 

Olofsson tillbaka – Grundström saknas

Till mötet med Örebro kommer även Victor Olofsson vara tillbaka. Anfallaren har missat de två senaste matcherna på grund av en höftoperation – men har tränat för fullt i veckan och är redo för match igen.

– Victor avgör ju matcher, det är jätteviktigt att ha honom med igen, säger Rönnberg. 

Med i truppen finns däremot inte Carl Grundström. Forwarden som har dragits med skadeproblem från och till under hela säsongen fick en smäll mot Luleå senast som tvingade honom att kliva av i den andra perioden. 

Under fredagen meddelade Frölunda att det rör sig om en knäskada. 

– Han har gjort en första undersökning, men han är såpass svälld att man än så länge inte kan säga något om hur lång tid det kommer ta att rehabilitera den här skadan. Men det var inte värsta tänkbara scenario. Det rör sig om en mindre knäskada, så mycket kan vi konstatera, säger Rönnberg. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.