Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

"Skönt att känna att man fortfarande har det i sig"

I höstas öste han in mål - under våren har det gått tyngre. Men mot Skellefteå fick Carl Grundström näta för första gången i slutspelet. – Skönt att känna att man fortfarande har det i sig, säger han.

Carl Grundström inledde sejouren i Frölunda med att ösa in mål i SHL:s grundserie. Och en bit in i höstsäsongen blev succén total för talangen, som värvades in från Modo i somras, när han klev upp i topp av skytteligan i hela serien. 

I JVM fortsatte målproduktionen att rulla på - men efter mästerskapet i Nordamerika har det sedan gått tyngre. Grundström prickade förvisso in två fullträffar mot Linköping i den sista omgången av grundserien men i slutspelet har det på nytt varit måltorka för forwarden - fram till i går. Då slog 19-åringen till igen. Och dagen efter matchen som slutade med seger 4-1 för Frölunda, vilket innebär att kvartsfinalserien lever, var det en lättad Grundström. 

– Det är bra för självförtroendet så klart, att få bekräftat att man har det i sig, det var väldigt gött även om det givetsvis var allra viktigast att vi vann. 

Du har haft det lite tyngre under våren och målen har uteblivit, blir det att man börjar tvivla på sig själv och sin egen kapacitet? 

– Nej det kan jag inte säga. Jag känner inte så, jag har inte alls tvivlat på mig själv. Men som sagt, det är skönt att få göra mål. 

Nu hoppas måltjuven att det ska lossna ordentligt, både för egen del och för laget. Och han tycker prestationen senast lovar gott inför nästa match. 

– Vi gjorde en riktigt bra match, de åt sig in lite i tredje, men vi försvarade oss bra och stod för en stark insats. Men nu väntar en ny tuff match där det kommer smälla mycket. 

Han fortsätter: 

– Jag tror inte de är särskilt sugna på att komma hit för en sjunde och avgörande. De vill nog väldigt gärna avgöra nu. Men vi vill annat. Det skulle vara grymt kul att spela en sjunde och avgörande här i Scandinavium. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.