Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skällande coach? Nej, Roger Rönnberg ger
Skällande coach? Nej, Roger Rönnberg ger "konstruktiv feedback" till sina spelare. Bild: JONAS LJUNGDAHL

Skärpt tonläge hos Frölunda

Frölunda närmar sig tävlingstart – och rösterna höjs.
– Ingenting sitter ju, konstaterar nygamle Nicklas Lasu.

Det smäller, återigen, rejält på Frölundas träning. Röster höjs, spelare dänger klubbor hårt i sargen, coachteamet får utbrott. På spelare. På varandra.

– Va? Jag skäller aldrig. Jag jobbar med förstärkande feedback. Jag har aldrig någonsin skällt på någon, säger Roger Rönnberg med oskyldig uppsyn.

Klart är i alla fall att tävlingsnivån har höjts.

Det är två matcher kvar till tävlingspremiär i Champions Hockey League om en dryg vecka – och redan mot Leksand och Färjestad i Skee strax utanför Strömstad ska förhoppningsvis en del trilla på plats för Frölunda.

– Mmm. Jag vill se att vi vinner turneringen. Det är den första bucklan som vi spelar om, säger Roger Rönnberg – och tänker skicka sitt allra bästa lag till norra Bohuslän.

Skickar bästa laget

Det betyder spel för både Brandon Gormley och Theodor Lennström, som inte fanns med mot Växjö Lakers senast. Även Joel Lundqvist, Patrik Carlsson och Mats Rosseli Olsen är tillbaka i laget – och även om juniorbackarna Filip Persson och Måns Krämer funnits med på träning under veckan så åker de inte med till Strömstad Classic.

– Jag vill faktiskt att vi ska spela för att vinna, att vi har ett lite annat "mindset" än i de två första matcherna som vi har spelat. Där har vi varit väldigt taktiska, åkt runt och tänkt. Nu vill jag se att vi tävlar i vårt grundspel – och så ofta som möjligt spelar fem man tillsammans. Och så att vi får upp energin också …

Lasu försöker hitta rätt

Just det där med att spela fem man tillsammans har det varit lite si och så med under de första matcherna mot HV71 (vinst) och Växjö (förlust).

– Det blir en del diskussioner, helt klart. Men det är ju bra! Vi vill bygga något, att vi sätter spelidén. Och det tar tid. Det kommer att jobbas över tid. Ingenting sitter ju, säger Nicklas Lasu efter träningen – där han efteråt hade ett extra möte tillsammans med coach Roger Rönnberg och nya kedjekamraten Ryan Lasch.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.