Simon Edvinsson rasar mot förbundet efter inställt JVM

Efter en ökad smittspridning bland lagen i JVM kom igår beskedet att turneringen ställs in. Nu rasar flera spelare mot arrangören.
– Direkt man kom in tänkte man ”Vad fan är detta?”, säger Frölundatalangen Simon Edvinsson till Sportbladet.

ANNONS
|

Det började med USA och slutade med Tjeckien. Inställda matcher på grund av smittspridning i truppen blev det avgörande när JVM turneringen ställdes in under onsdagskvällen.

Nu rasar flera spelare mot det internationella ishockeyförbundet, för att ha brutit rutinerna i den ”bubbla” som ska finnas runt ett mästerskap. Bland annat har det varit ett bröllop med upp mot 100 gäster på hotellet där det svenska laget har bott.

– Jag tycker att vi spelare har följt reglerna så bra vi kan, men klart man kan ha åsikter om varför det är folk som inte tillhör turneringen som vistas på hotellet. Jag är förvånad över hur lättillgänglig det har varit att komma in på hotellet. Det är en besvikelse att arrangemanget inte varit tillräckligt noggrant, säger lagkapten Emil Andrae till Sportbladet.

ANNONS

LÄS MER:JVM:s coronabubbla sprack – spelare kritiska

”Vad fan är det här?”

Frölundatalangen Simon Edvinsson fyller i:

– Det har varit en del snack. Vi har sett folk springa runt utan masker och redan när vi kom till hotellet tänkte man: ”vad fan är det här?”

Edvinsson menar att hockeyförbundet borde haft bättre rutiner.

– Vi kan ju inte göra så mycket mer än att sköta oss. Det är ju inte vi som kan stänga hotellet, liksom. Men IIHF borde ha skött det här bättre, säger han.

Under natten till torsdagen meddelade IIHF att turneringen kan komma att spelas klart i maj 2022.

Kallar det inte "bubbla"

IIHF och Kanadas ishockeyförbund använder inte ordet "bubbla" utan kallar det för en "skyddande miljö". Dean McIntosh, vice ordförande för evenemang hos Kanadas ishockeyförbund, säger på en presskonferens att man tidigt kommunicerade ut till lagen att de inte skulle ha hotellen exklusivt för sig själva. Under de senaste två veckorna har man fått vidta fler åtgärder när omikronvarianten ökade.

– Vi arbetade med hotellen på båda platserna (Edmonton och Red Deer) för att säkerställa exklusivitet på våra våningar. Det var några små, schemalagda evenemang som ägde rum på hotellet, som inte var i direkt interaktion med några spelare. Vi gav lagen råd om hur de kunde undvika de områdena, säger McIntosh.

ANNONS

Han fortsätter:

– Jag tycker att vi levde upp till förväntningarna som fanns på oss att tillhandahålla en icke exklusiv miljö som vi gjorde mer skyddande under tiden lagen var här. Vi arbetade med lagen och försökte göra situationen så bra vi kunde under de senaste 14 dagarna. Det är inte samma miljö som under förra årets evenemang, men vi är nöjda med den skyddande miljö vi hade och hur vi kunde inhysa lagen.

LÄS MER:Ishockeyförbundet öppnar för fortsättning för JVM

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS