Simon Edvinsson får lämna JVM-truppen

Frölundatalangen Simon Edvinsson var med i bruttotruppen till Junior-VM. Nu meddelar Svenska ishockeyförbundet att 17-åringen är en av de som får lämna truppen och inte åka med till Kanada.

ANNONS
|

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén tog i början av december på grund av det osäkra läget med pandemin ut en extra stor bruttotrupp till JVM i Kanada.

Sedan dess har mycket hänt.

Flera spelare har fått lämna på grund av positiva covid-19-test och även ledare har fått kasta in handduken, en av dem Tomas Montén själv.

LÄS MER:Karl Henriksson missar JVM

LÄS MER:Tomas Montén smittad av coronaviruset

På söndagen åker truppen över till Kanada efter lägret i Sundsvall och på lördagen meddelade Svenska ishockeyförbundet att sex spelare får lämna truppen innan avfärd. En av dem är Frölundas 17-årige talang Simon Edvinsson.

LÄS MER:Simon, 17, är Frölundas nya supertalang – spås en lysande framtid

– Vi vill tacka dessa spelare för vad de har gjort för oss, och vi önskar dem stort lycka till under säsongen, Joel Rönnmark, dom tagit över ledarskapet efter Montén, i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Han tar över JVM-laget – Alfredsson stoppades

Ytterligare en ska bort

Övriga som får lämna inför avresan är Isac Andersson (Mora IK), Hannes Kollén (Karlskrona HK), Daniel Ljungman (Linköping HC), Viktor Persson (Brynäs IF) och Simon Robertsson (Skellefteå AIK).

26 spelare återstår nu i truppen men bara 25 ska pka med till Edmonton.

– Av vissa orsaker behöver vi vänta till söndag morgon med att ta det sista beslutet rörande truppen. Jag vill dock poängtera att det inte är covid-relaterat, säger Rönnmark.

ANNONS