Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brynäs Marcus Ersson fick en skridskoskena i ansiktet. Bild: JESPER ZERMAN
Brynäs Marcus Ersson fick en skridskoskena i ansiktet. Bild: JESPER ZERMAN

SHL-spelaren fick skridsko i ansiktet – tvingas till ögonoperation

Brynässpelaren Marcus Ersson fick Djurgårdens Jacob Josefsons skridskoskena i ansiktet när lagen drabbades samman under lördagskvällen.
Nu meddelar klubben att Ersson tvingas till operation efter att ha ådragit sig en ögonskada.

Det såg minst sagt obehagligt ut när olyckan var framme för Brynäs Marcus Ersson i gårdagens match mot Djurgården.

Stockholmslagets Jacob Josefson gick omkull och i fallet skickades hans skridskoskena rakt i ansiktet på Ersson som föll till isen blödandes.

– Jag uppfattade inte först vad som hade hänt. Sedan när jag ser att det är en massa blod tror jag först att det är min klubba som har åkt upp. Sedan säger någon att han fått min skridsko i ansiktet och då blev jag givetvis jätterädd. Jag hoppas verkligen att allt har gått bra och att det inte är någon fara, sa Jacob Josefson till Sportbladet efter matchen.

Bild: JESPER ZERMAN
Bild: JESPER ZERMAN

Marcus Ersson fördes först till Gävle Sjukhus, men fick sedan tas till Akademiska Sjukhuset i Uppsala för att undersökas av specialister. Det meddelar Brynäs i ett officiellt uttalande och där bekräftar man också att Marcus Ersson kommer att opereras i dag.

"Brynäs IF kommer inte uttala sig mer angående Erssons skadesituation i nuläget utan ber att få återkomma när vi vet mer", skriver man avslutningsvis.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.