Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

SHL skjuter fram och kortar ner slutspelet

SHL gör förändringar när säsongen ska avgöras.
Bland annat skjuts slutspelet upp, samtidigt som semifinalerna kommer vara bäst av fem matcher i stället för sju, meddelar ligan på sin hemsida.

SHL-säsongen närmar sig sluttampen och det är snart dags för det efterlängtade slutspelet – som kommer att skjutas upp.

På sin hemsida meddelar SHL att man väljer att förlänga grundserien med ytterligare några dagar, så att uppskjutna matcher ska kunna spelas. Därmed kommer slutspelet inledas på annandag påsk, den 5 april. Kvalspelet startar dagen efter.

När det kommer till slutspelet kommer en eventuell sjunde och avgörande finalmatch spelas 15 maj, men upplägget fram tills dess kommer vara annorlunda.

I år kommer att det högst rankade laget spela de två inledande matcherna på hemmaplan, därefter blir det två matchers hemmaplan för det lägst rankade laget. Efter det turas lagen om att spela hemma och borta.

Play in avgörs som vanligt i bäst av tre matcher, men där kommer det lägst rankade laget inleda hemma. Sen spelar det högst rankade laget de två senare matcherna hemma.

Semifinalerna kortas ner

En annan stor förändring är den att semifinalserierna kortas ner. Istället för att avgöras över sju matcher kommer finallagen utses i en matchserie i bäst av fem matcher. Där får det högst rankade laget spela två hemmamatcher först, sedan två borta och en eventuell femte avgörande match hemma igen.

– Som tidigare meddelat har vi gjort justeringar med ordningen för hemma- och bortamatcher, men nu gör vi även ändringar gällande semifinalerna till följd av att grundserien förlängdes. Med dessa ändringar ser vi fram emot kommande slutspel, säger Johan Hemlin, sportchef och vice vd för SHL, på ligans hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.