Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linköpings Broc Little och Djurgårdens William Eklund i en duell tidigare under säsongen. Bild: Claudio Bresciani/TT
Linköpings Broc Little och Djurgårdens William Eklund i en duell tidigare under säsongen. Bild: Claudio Bresciani/TT

SHL-klubbar pausar sin verksamhet

Igår meddelades det att fyra SHL-matcher ställs in på grund av covidsmitta i Malmö och Leksands trupp. Nu har även spelare i Djurgården och Linköping drabbats.

Linköping skriver på sin hemsida:

“På morgonen har ytterligare testning genomförts av spelare och ledare i LHC:s SHL-lag och dessvärre kan vi konstatera positiva fall. Med anledning av att det har upptäckts positiva fall har lagledningen i samråd med det medicinska teamet för SHL-laget valt att pausa lagets verksamhet tills vidare. I detta läge kan vi inte uttalas om storleken på utbrottet då vi inväntar svar på ytterligare tester”.

Planen är fortfarande att deras match på lördag mot Brynäs ska spelas, men ett definitivt besked kommer att kommuniceras senare.

Smitta även i Djurgården

Även i Djurgården har det alltså konstaterats att det finns smitta. Därför pausar laget verksamheten i 48 timmar för att förebygga smittspridningen samtidigt som fle​​r ska testas.

“Beslutet gäller tills vidare endast herrlagets verksamhet. Under de 48 timmar som verksamheten är pauserad kommer ytterligare tester att genomföras på både spelare, ledare och övrig personal runt laget”, skriver klubben.

Frölunda-matcher flyttas

Det står sedan tidigare klart att Frölundas match på torsdag mot Malmö inte kommer att spelas på grund av den smitta som finns i Malmös trupp.

”Under måndagsmorgonen återsamlades Redhawks herrtrupp för första gången sedan nyårsfirandet och i samband med den konstaterades fall av Covid-19”, skrev Malmö på sin hemsida.

Nu står det klart att den matchen i stället kommer att spelas den 30 januari.

Vad gäller Frölundas match mot Djurgården den 8 januari så kommer den att flyttas. Ett nytt datum kommer att meddelas inom kort.

Ytterligare två Frölunda-matcher flyttas: Hemmamatchen mot Luleå kommer att spelas den 6 januari och matchen mot Örebro flyttas till den 8 januari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.