Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Oliver Lauridsen. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Oliver Lauridsen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

SHL-klubb uppges jaga Frölundas tidigare guldback

Oliver Lauridsen vann SM-guld och CHL-guld med Frölunda säsongen 2015/16 och har sedan dess spelat i KHL. Frölundas ordförande Mats Grauers har sagt att han tror att Lauridsen en dag är Frölundaspelare igen.
Nu uppger Kvällsposten att 30-åringen uppvaktas hårt av Malmö Redhawks.

Oliver Lauridsen blev en stor publikfavorit bland Frölundafansen när han anslöt till klubben säsongen 2015/16. En säsong som slutade med CHL-guld och några månader därefter firades SM-guldet med fansen på Götaplatsen.

Lauridsen var långt i från poängstarkast, men gjorde avtryck under tiden i Frölunda och säsongen därpå lämnade den danske bjässen för spel i det finska KHL-laget Jokerit där han fortfarande huserar.

Efter att Lauridsen lämnat Frölunda åkte klubbens general manager Christian Lechtaler till Helsingfors och såg dansken spela för sitt Jokerit och i samband med det sa Frölundas ordförande Mats Grauers följande till GP:

– När Oliver lämnade Frölunda berättade han att han aldrig känt en sån värme i en klubb förut. Han hade aldrig kommit in snabbare i ett lag. Jag tror att han kommer tillbaka.

Oliver Lauridsen vann SM-guld med Frölunda. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Oliver Lauridsen vann SM-guld med Frölunda. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nu rapporterar Kvällsposten att Lauridsen, som sitter på ett utgående kontrakt i Jokerit, uppvaktas hårt av Malmö Redhawks. Enligt tidningen är Malmö redan överens med Oliver Lauridsens bror, Markus Lauridsen, om en flytt från HV71 till Redhawks och försöker i samma veva även locka till sig storebror.

– Bra spelare, men vad som är aktuellt för nästa säsong kan jag inte uttala mig om nu, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till Kvällsposten.

Oliver Lauridsen har noterats för ett mål på 21 matcher för Jokerit den här säsongen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.