Sex matchstraff utdelade efter jättebråk i SDHL

Modo-ledning med 3–1 och endast sekunder kvar av matchen. Leksand skulle bara göra ett sista anfall. Istället utbröt kalabalik och slagsmål bakom Modo-målet.
– Jag hade mycket adrenalin i kroppen, säger Modos Daniela Pejsova till Allehanda.

ANNONS
|

Det var under lördagskvällen som Modo tog emot Leksand i Fjällräven center. Hemmalaget vände 0–1-underläge och vann till sist med 3–1.

Men det var alltså inte resultatet som blev huvudfokus den här kvällen. För efter Leksands sista anfall utbröt kaos och slagsmål bakom Klara Peslarovas målbur.

– Jag hade mycket adrenalin i kroppen och såg att mina lagkamrater slogs. Det var en annan spelare som försökte slå min backkompis så jag höll henne tillbaka, säger Modo-backen Daniela Pejsova till Allehanda.

I princip alla spelare på isen var inblandade i bråket. Modospelarna Klara Peslarova och Mariam El-Mahmadi samt Tuva Kandell från Leksand fick lämna isen på grund av ”game misconduct”. Tre spelare åkte på match penalty och automatiskt avstängning i nästa match: Lore Baudrit och Jaycee Magwood från Modo samt Leksands Ella Albinsson. De ska nu utredas av disciplinnämnden.

ANNONS

Björn Edlund är tränare i Modo:

– Jag ser att de slår på Klara och hon blir irriterad. Sedan är det bara ett huller om buller av spelare. Samtidigt har vi en spelare som ligger ner och blir matad med fyra slag i bakhuvudet och hon får matchstraff, säger han till Allehanda.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS