Sex mål – men ny förlust för GHC

ANNONS
|

Leksand 8

Göteborg HC 6

Det var en märklig match i Tegera Arena. För när Leksand en bit in i andra perioden sköt det sjunde målet för dagen fickGöteborgs brittiska keeper Nicole Jacksonnog.

In med tyska Jule Flötgen – och det gav resultat.

Tre snabba mål för GHC (Emma Johansson, Ellen Selvén och Tawnya Guindon), som hyfsade siffrorna till 7–4 innan andra perioden var över.

– Vi är alldeles för snälla! Vi låter Leksand få jätteytor, vi backar hem, har ett långt lag och är alldeles för mesiga framför mål. När vi går in framför mål är det en SDHL-körare i ryggen, medan vi petar lite lätt när motståndarna åker in framför vårt mål. Och det är framför mål som matcherna avgörs, konstaterar Jimmy Johansson.

ANNONS

I tredje perioden hann Leksand visserligen med att skicka in ett åttonde mål, men Göteborg fortsatte att jobba hårt. 8–5 i fem mot tre av Ottawa-importen Tawnya Guindon och därefter 8–6 av Emma Johansson.

Det tvingade Leksand till timeout.

Men närmare än så kom aldrig Göteborg den här matchen ...

Helgen har varit kostsam, med tre förluster och även ett brutet nyckelben på centern Karin Svedberg. Där väntar troligen operation i Göteborg och en rehab på runt tre månader.

Dessutom åkte Damkronornas Hanna Sköld aldrig med till Norrland. Knät har krånglat – och nu väntar magnetundersökning under måndagen.

– Men svullnaden har gått ner, så troligen kan hon spela redan på onsdag hemma mot HV71, berättar Jimmy Johansson.

På lördag och söndag kommer därefter SDE och AIK på besök till Angered Arena.

– Det vore skönt om vi kunde plocka de första poängen där, säger Johansson.

ANNONS