Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Segersviten över – Frölunda föll tungt i toppmötet

Hyllade hjältar inför nedsläpp men toppmötet mot Rögle blev ingen fest för Frölunda. Istället tog segersviten slut och stannade på fem segrar.
– Det här är en väldigt bra match att ta upp på video och lära oss något av, säger Roger Rönnberg.

När Frölunda hyllade sina spelare inför nedsläpp i premiären mot Brynäs för SM-guldet tidigare i våras blev det en praktförlust för de regerande mästarna. När klubben valde att hylla de spelare som gjort 500 matcher för klubben blev det på nytt förlust.

LÄS MER: Här hyllas mesta spelarna i Frölunda: "Har format klubben"

Den här gången dock en betydligt mindre förlust.

– Killarna var redo att tävla mot ett lag som har varit väldigt bra på sistone. Det var en grym laginsats och en fin vinst, säger Rögle-tränaren Cam Abbott efter matchen.

Lika glad och stolt som Abbott var efter segern var knappats Roger Rönnberg. Han fick först se Rögle ta ledningen genom Dennis Everberg som enkelt kunde styra in pucken bakom Niklas Rubin.

Rhett Rakhshani kvitterade visserligen.

LÄS MER: Utvisningen som fällde Frölunda: ”Slarvigt av mig”

Men det skulle bli Everberg och Rögle som fick jubla till sist efter att Everberg återigen fått stå lite för ohotad framför kassen och störa Niklas Rubin tillräckligt för att pucken skulle gå in.

– Det är två lag som spelar bra utan pucken. Det är två lag som spelar bra försvar och jobbar oerhört hårt. Jag kan inte klaga på spelarnas inställning utan pucken. Rögle spelar väldigt disciplinerat och bra och håller oss på utsidan. Vi får alldeles för korta anfall och det är något vi får titta på. Det är något vi är mindre nöjda med, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Jag gillar inte att vi inte kan föra matchen och skapa mer offensivt. Vi har högre förväntningar på oss och ska kunna föra spelet bättre på hemmaplan.

Vad tar du med dig från den här matchen?

– Att det är en väldigt bra match att ta upp på videon och lära oss något av. Det här var det bästa försvarsspelet vi har stött på i år.

LÄS MER: "Två punkter som Roger Rönnberg måste lösa"

Just ytan framför eget mål är något som många av Frölundas motståndare valt att prioritera extra hårt den här säsongen. Något som Roger Rönnberg varit tydlig med tidigare men om det är ett sätt att stoppa just Frölunda – eller en trend i ligan låter Joel Lundqvist vara osagt.

– Jag vet inte om lagen ändrar för oss eller om ligan ser ut så nu. Men det är klart att ytorna framför mål prioriteras på ett annat sätt nu. Rögle sitter ihop väldigt bra när de försvarar sig och de leder den här ligan av en anledning, säger han.

Tung förlust för er?

– Ja, men vi möter ett bra lag. Ett lag som spelar väldigt bra försvarsspel och det krävs ett bra attackspel från vår sida. Vi blir dock lite för passiva för ofta. När vi väl attackerar med fart och kraft så skapar vi lägen.

Ni kanske ska sluta hyllas inför nedsläpp, det brukar bli förlust då?

– Det är klart det är tråkigt … särskilt med en sådan ceremoni som det var innan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.