Seger - trots allt

|

Fredrik Pettersson satte Frölundas andra straff medan Djurgården missade alla sina. Extrapoängen därmed till Frölunda.

Djurgården fick sämsta tänkbara start på matchen i Scandinavium. Redan efter 20 sekunder gav lillebror Anton Axelsson Frölunda ledningen framspelad av storebror Per-Johan och Fredrik Sjöström.

Djurgården skakade dock av sig chocken och kom alltmer in i matchen och tog också över spelet under den andra halvan av första perioden.

Kvitteringen kom när Mathias Tjärnqvist efter drygt 16 minuter petade in pucken bakom Magnus Hellberg i numerärt överläge.

–Vi fick en dålig start på matchen, men jag tycker att vi kom bra in i matchen efter vår kvittering, sade Djurgårdens tränare Mikael Johansson.

I inledningen av den andra perioden var Djurgården det klart aggressivaste laget och tog också ledningen genom Daniel Tjärnqvist efter 2.48.

–Där i andra perioden var vi bra och tog över matchen, och borde kanske haft lite mer utdelning målmässigt, sade Mikael Johansson.

I mitten av perioden var det dock Frölundas tur att kvittera. Christian Bäckman sköt en fladdrande puck från blå linjen som tycktes överraska Gustaf Wesslau i Djurgårdens mål. Pucken slank in högt på plockhandssidan.

Även efter Frölundas kvittering var Djurgården det bättre laget och skapade en rad bra målchanser.

Som i de två första perioderna var Djurgården i slutet aggressivare och kämpade hårdare och tryckte tillbaka Frölunda. Drygt tio minuter från slutet gav Kyle Klubertanz Djurgården ledningen för andra gången i matchen. Men med tre minuter kvar kvitterade Fredrik Sjöström till 3–3 och tog matchen till förlängning.

–I tredje perioden bestämde Djurgården spelet och vi gick på knäna, sade Frölundas tränare Kent Johansson.

–Vi visade dock på moral när vi fortsatte att slita och fick till slut vår kvittering. Det var skönt.

Lika skönt tyckte inte Kents bror Mikael att det var i Djurgårdens bås.

–Det är jobbigt när man får ett så sent mål mot sig, men jag tycker att vi trots allt gjorde en bra match förutom starten, sade han. (TT)