Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: ERIK SIMANDER

Seger – men Frölunda kan bättre?

En mäktig vändning – och ny seger för Frölunda.
– Vi kan vara mycket bättre, säger suddenhjälten Ryan Lasch.

Frölunda har haft en del problem i första perioden i höst. Det har sett ut så i träningsmatcher, i CHL – och var precis likadant i premiären mot Djurgården. I Gavlerinken Arena är det en smått chockad Roger Rönnberg som tar timeout efter åtta minuter.

– En fantastiskt dålig första del av perioden, säger Frölundas tränare i C More-intervjun i paus.

Då står det 2–0 på jumbotronen, 8–0 i skott – och den enda som kommer undan med hedern i behåll är storspelande keepern Johan Mattsson och backen Filip Westerlund, som fått lämna isen efter en olycklig smäll mot axeln.

Direkt efter pratstunden rinner Brynäs megatalang Jesper Boqvist igenom på friläge igen, det andra i matchen – men Johan Mattsson har stängt igen.

Och när Frölunda spelar fem mot tre en stund senare styr Joel Lundqvist upp reduceringen i nättaket när Chay Genoway skjuter. Och en stund senare har Simon Hjalmarsson petat in kvitteringen efter Patrik Carlssons fina förarbete.

Uselt har vänts till okej.

– Första tio är inte bra! De äger allt, spelvändningarna kommer fort. Det gör det mesta mycket bättre än vad vi gör. Men sedan får vi powerplay och kommer tillbaka. Vi får nästan vara nöjda med 2–2 efter den perioden, säger Frölundas lagkapten Joel Lundqvist kritiskt.

LÄS MER: Här är Frölundas fem bästa spelare mot Brynäs

Vad ligger bakom era dåliga matchstarter?

– Jag har inget rakt svar på det! Det är klart att vi pratar om att komma ut mycket bättre. Vi spelar för passivt och tveksamt i de flesta situationer – men vi får se det positiva och prata om det dåliga sen ...

Efter en mållös andra period, med skottövertag för 031-gänget, kommer Frölunda ut betydligt mer bestämt. Patrik Carlsson, bäst på banan i kväll, får pucken av Mattias Nörstebö – och skickar in ledningsmålet i krysset.

Men med bara en dryg minuter kvar tar Brynäs tränare Tommy Sjödin ut målvakten David Rautio. I spel sex mot fem kommer kvitteringen bakom Johan Mattsson – och det blir sudden.

Där böljar det rejält.

Patrik Carlsson missar en jättechans, Jesper Boqvist blir helt ren med Johan Mattsson – som räddar. Pucken till Ryan Lasch från Chay Genoway – och ensam med Rautio skickar förra årets poängkung pucken i krysset.

Allt sker på 28 sekunder av sudden – och segern till Frölunda.

– Vi är inte nöjda, vi är inte glada. Även om vi har en massa chanser så kan vi vara mycket bättre. Vi måste jobba framåt, säger Ryan Lasch efteråt.

Viktigt med första målet för dig?

– Väldigt viktigt! Det är bra för att bygga upp självförtroendet genom säsongen ... jag har haft så många chanser på försäsongen!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.