Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Sedins helikoptertur – med dömde knarksmugglaren

Daniel Sedin är en firad stjärna i Vancouver Canucks i NHL. Men nu skapar han rubriker i Kanada efter att ha åkt helikopter med en dömd knarksmugglare, skriver The Province.

Den 36-årige svensken är inne på sin 16:e säsong i NHL med Vancouver Canucks. Under årets säsong har det blivit 23 (10+13) poäng på 42 matcher för Sedin. Men senaste rubrikerna har han inte fått för sina insatser på isen.
Flera medier i Kanada och USA däribland, The Province har skrivit om en helikoptertur som Sedin tog i slutet av förra veckan.

Enligt The Province ska Sedin flugit med en dömd knarksmugglare. Polisen har varnat Vancouver Canucks att Edward Russell som flög Sedin och flera lagkamrater är en dömd knarksmugglare.
”Vad är bättre än att se Daniel Sedin live på isen?? Att flyga honom och hans fru till en avlägsen snöbollsfight”, skriver Russell till bilden på de två.

Polischefen Lindsey Houghton säger att det var viktigt att informera om Russells historia för spelarnas säkerhet.

Vancouver Canucks president, Trevor Linden visste inte om att klubben anlitat en dömd knarksmugglare.
– Det var en total överraskning. Hade våra spelare vetat om hans bakgrund hade de aldrig accepterat inbjudan, säger han.

Daniel Sedin själv tog det hela med ro efter att uppgifterna om vem som flugit helikoptern kommit fram.

– Jag visste inte vem killen var, helikopterturen hade arrangerats av en annan person och efteråt ville piloten ta en bild. Vi tar bilder med fans varje dag och det är svårt att kolla upp varje gång vem det är och vad de har för förflutet, säger Sedin till Expressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.