Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sedin om World Cup-kritiken: "Förstår inte alls"

Valen av Team Nordamerika och Europa har mötts med stor skepsis runt om i hockeyvärlden. Men valen försvaras av Henrik Sedin. – Jag håller inte med i kritiken. Det är mycket bättre än två andra länder som hade blivit slagpåsar, säger han.

NHL som arrangerar World Cup har valt att ha med ett Team Nordamerika U23 och Team Europa istället för två ”riktiga” nationer. Något som delat hockeyvärlden och skapat en hel del kritik mot turneringen.
– Det är annorlunda absolut. Det ska man inte sticka under stol med. Att inte möta ett landslag är annorlunda. Det visste vi när vi kom in i turneringen och nu står en finalchans på spel så det spelar ingen roll att vi inte möter finnarna eller ryssarna, säger Henrik Sedin.

Vad skulle det betyda om Europa gick till final för turneringen?
– Det kommer de inte att göra …
– Men ingen hade väl tippat de i final innan turneringen. De har dock visat att de är ett väldigt bra lag och har nu chansen att gå dit. Det är överraskande för många och spännande på ett sätt.

Skulle du hellre haft med ”riktiga” länder?
– Jag håller inte med i kritiken. De skulle kunna haft två andra landslag som är slagpåsar och då hade vi varit klara efter två matcher. Vi hade kunnat förlora mot Ryssland men ändå gå vidare eftersom vi hade fått ett dåligt landslag. Jag förstår inte snacket alls. Det är inte så att de tar bort Ryssland eller Finland. De plockar bort någon slagpåse om man säger så, så jag förstår inte alls kritiken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.