Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sebastian gick i personlig konkurs efter bedrägeri - har nu fått upprättelse

Sebastian Idoff, 29, sågs som en stor talang i Frölunda men fick aldrig något genombrott.
Några år senare blåstes målvakten i ett bedrägeri som slutade med personlig konkurs och inställt bröllop.
Nu har mannen bakom bedrägeriet dömts och Sebastian Idoff har fått upprättelse.

Sebastian Idoff, 28, spåddes en lysande framtid i Frölunda men genombrottet kom aldrig.

Istället tog karriären andra vägar innan han la av – endast 28 år gammal efter en personlig konkurs och ett inställt bröllop.

– Det tuffaste är att man har svikit personer man älskade, säger han.

Han kom till Frölunda akademi inför säsongen 2006-07 med hopp om att slå sig in i klubbens A-lag i framtiden. Det skulle bli tre matcher för A-laget i Frölunda tre säsonger senare men fler matcher än så blev det aldrig i klubben för Sebastian Idoff.

Istället fortsatte karriären i Troja-Ljungby, Södertälje och Asplöven innan han fick ett lukrativt erbjudande från franska Briançon.

Men i samband med flytten till Frankrike – skulle livet ta en vändning för Sebastian Idoff.

Målvakten valde att investera flera hundratusen kronor i ett projekt där tanken var att vara med och starta en digital hockeytjänst.

Men det hela var ett bedrägeri och några pengar såg aldrig Idoff igen.

På grund av pengarna han spenderade i projektet som han sedan aldrig fick tillbaka började en negativ spiral. Projektet tog hans besparingar och till slut tog även hans förhållande slut och bröllopet som stundade ställdes in.

– Jag förlorade min prinsessa, det tuffaste i hela det här är att jag har svikit personer som stod mig nära och som jag älskade, sa han tidigare till GP.

LÄS MER: Personlig konkurs och inställt bröllop – Sebastian Idoff om karriären som försvann

– Sen är jag väldigt tacksam över den här läxan. Det svider fortfarande ekonomiskt men jag hoppas ju att det ska komma pengar tillbaka en dag. Men jag har fokus på nuet och har lärt mig mycket. När du varit på botten så ser du vilka som är dina riktiga vänner, att gå igenom en personlig konkurs, inställt bröllop så lär du dig väldigt mycket. Men även om jag är tacksam över läxan så är det tungt att det kostade mig så mycket, det har varit tufft emotionellt.

Får tillbaka stort belopp

Nu har mannen som stod för bedrägeriet fått sin dom. Han döms till två år och sex månaders fängelse för bedrägeri, grovt bedrägeri och narkotikabrott, enligt Aftonbladet.

För Sebastian Idoff innebär det att han får 384 000 kronor i skadestånd.

– Otroligt skönt att rätten ger mig rätt. Det har varit en hemsk resa för mig och de andra drabbade, säger han till tidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.