Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sean Bergenheim slutar – av hälsoskäl

Sean Bergenheim avslutar karriären. En hjärnskakning har stoppat honom från spel sedan i höstas.

”Det har varit en väldigt tung tid i mitt liv de senaste fyra månaderna. Jag gick igenom detsamma under sju månader i Schweiz efter min hjärnskakning där. Det känns som om man förlorar år av sitt liv, att man är i en “dimma” med olika symptom. Det är jättejobbigt”, säger Sean Bergenheim i ett öppet brev publicerat på Frölunda Indians hemsida.

Beslutet att avsluta karriären kom efter att han träffat experter, som avrådde honom från att fortsätta. Huvudskadan skulle kunna bli mycket värre och ge allvarliga konsekvenser.

LÄS OCKSÅ: Rönnbergs sorg: "Vi delade samma dröm"

Sean Bergenheim kom till Frölunda Indians förra säsongen men hann bara spela fyra matcher i SHL den här säsongen innan hjärnskakningen stoppade honom från fortsatt spel. Han vill tacka klubben - och fansen - för det enorma stöd han fått under skadetiden.

Ska få experthjälp

“Jag vill tacka Frölunda för det stöd jag fått under rehabiliteringsprocessen, den här typen av skador är inte lätta att sköta och jag känner att jag under hela tiden varit i goda händer. Jag känner mig stolt över att fått spela för indianerna och den proffsiga organisation Frölunda är och står för”.

Nu väntar en tid med rehabilitering och Sean Bergenheim åker över till USA och Kanada för att få experthjälp. Prognosen är god för full återhämtning.

"Jag vill vara den bästa pappan och maken jag kan vara, något jag känner jag inte kunnat vara under de senaste månaderna på grund av skadan. Nu måste jag tänka på framtiden. På min son. Min fru. Mig själv”, säger han.

"När jag är fullt återställd ser jag fram emot att få vara med familjen mer och börja en ny karriär. Att se vart livet bär iväg härnäst."

GP har varit i kontakt med Bergenheim som hänvisar till sitt pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.