Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mattias Tedenby. Bild: AXEL BOBERG

Se lirarens galna straffmål: "Varför gör jag så här?"

Att Mattias Tedenby är en tekniskt skicklig hockeyspelare är ingen nyhet. Men när den tidigare SHL-spelaren avgjorde för sitt HC Davos bjöd 29-åringen på en straff som, minst sagt, var något utöver det vanliga.
– När jag kom tillbaka till båset skrek han att jag var dum i huvudet, säger Mattias Tedenby till Sportbladet.

Mattias Tedenby har ett antal säsonger i HV71 i bagaget och har även vunnit SM-guld med klubben. Men redan i tidig ålder visade Tedenby att han sitter inne på en teknik som många saknar. Han blev bland annat en publikfavorit under junior-VM 2009 där han bjöd på ett gäng konstnummer.

Nu har 29-åringen gjort det igen.

Det var under torsdagskvällens match för sitt schweiziska klubblag HC Davos som ett straffavgörande skulle fördela poängen i mötet med HC Ambri-Piotta. Tedenby gjorde mål i den tredje straffomgången, missade i den sjätte och när han sedan fick chansen igen kom en magisk delikatess.

Tedenby åkte fram i hög fart, drog över pucken på backhand, chippade upp den i luften och visade in den på volley.

– Jag hade lagt två straffar innan så fantasin hade tagit slut. Jag har kört den här varianten på träningen genom åren och då brukar jag sätta den, det var ett bra läge nu, säger Mattias Tedenby till Sportbladet.

Han förvarnade dessutom om att han skulle testa den läckra varianten.

– Jag sa till vår assisterande coach Johan Lundskog innan att jag skulle köra den, han trodde mig inte. När jag kom tillbaka till båset skrek han att jag var dum i huvudet, säger Tedenby.

Samtidigt ifrågasätter Mattias Tedenby sig själv en aning efter straffavgörandet. Han påstår sig trots allt inte gilla uppmärksamhet, vilket han får stå ut med sådana här gånger.

– Varför gör jag så här när jag hatar uppmärksamhet?, frågar sig Tedenby med ett flin när Sportbladet pratar med honom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.