Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Sanslös dramatik när Frölunda vände och vann

Frölunda är nere för räkning – men inte utslaget. 1–3 blir 5–4 mot Lugano – och en rejäl boost för självförtroendet.
– För varje vändning är du starkare nästa gång, pustar Roger Rönnberg efteråt.

En bit i den andra perioden fipplar Frölundas keeper Johan Gustafsson med pucken framför eget mål … och helt plötsligt har Jani Lajunen öppet mål.

Den chansen missar förstås inte den finske storstjärnan i Lugano – och på resultattavlan i Frölundaborg lyser siffrorna i ilsket rött.

1–3.

Där och då är Frölunda, återigen, utslaget i åttondelsfinalen av Champions Hockey League.

Men Frölunda HC har vänt matcher förr den här säsongen – och gör det en gång till. Det blir 5–4 till slut i en match där Ryan Lasch gör två mål och två assists. Han slår in det matchvinnande målet efter en oerhört läcker passning av Rhett Rakhshani.

LÄS MER: Teamet bakom Rönnberg – följ med in i Frölundas inre

– Det är väldigt starkt av killarna hur de hanterar tredjeperioden! Jag tjatar hela tiden om den här karaktären i laget – och den finns där i den här upplagan av Frölunda. Och nu börjar det växa fram en stark tro på det vi gör också. För varje vändning är du starkare nästa gång i ett underläge. Det är bra läropenningar, säger Frölundas coach Roger Rönnberg.

Tror du på vändning vid 1–3-underläge – och storspel av lettiske keepern Elvis Merzlikins?

– Det är mycket hockey kvar – och det finns mycket att påverka, mycket att göra bättre ...

Men helt nöjd är Roger Rönnberg förstås inte.

– Nä, ärligt talat gjorde vi en mycket bättre match nere i Schweiz. Det här är en typisk CHL-match. Det är en annan hockey, mycket öppnare.

LÄS MER: Lasch gjorde det han är bäst på – tog Frölunda vidare

"Rädda är vi inte!"

Nu väntar Kometa Brno från Tjeckien i kvartsfinal – och det ett motstånd som innebär respekt.

– Vi har precis gått igenom deras laguppställning – och halva laget har spelat i det tjeckiska landslaget. Så det är ett väldigt bra lag, som har gjort tio mål på finska Tappara över två matcher. Vi är förvarnade. Det ska bli kul!

Lite rädsla – eller åtminstone respekt?

– Rädda är vi inte! Men respekt ska vi ha. De här tjeckiska lagen har fått hem många spelare som inte är i Ryssland och inte är i NHL. Tjeckisk hockey har medvind på det sättet, det finns många skickliga lag.

LÄS MER: Mustonen äntligen tillbaka – nära att bli målskytt

Med segern får Frölunda en boost in i veckan, den som avslutas med dubbelmatch mot Färjestad hemma på fredag och borta på lördag.

– Det hade givetvis varit deppigt och oerhört tråkigt att åka ut i åttondelen, som vi gjorde i fjol. Det ger energi att vinna. Det ska vi aldrig underskatta, säger Rönnberg – som kommer att anpassa intensiteten i träningen under resten av veckan för att spelarna ska vara så fräscha som möjligt till dubbelmötet.

Fredagens match är redan nu slutsåld – vilket innebär 12 044 i Scandinavium.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.