Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sanny Lindström rasar över matchstraff i Scandinavium

Först satte Mats Rosseli-Olsen in en rejäl propp, utan åtgärd från domarna. Sedan åkte Rögle på ett matchstraff efter en tackling på Ryan Lasch. Något som fick tv-experten Sanny Lindström att rasa.
– Jag tappar fan lusten att se på skiten, säger han i Cmores sändning.

I den första perioden satte Frölundas ångvält Mats Rosseli-Olsen in en rejäl propp på Röglebacken Samuel Johannesson. 20-åringen blödde rejält från ögonbrynet och tvingades lämna isen. Efter en stunds domarkonferens meddelade rättskiparna att ingen åtgärd skulle vidtas.

Det fick Rögles coach Cam Abbott att reagera.

– Han fick en rejäl smäll. Men jag vill köpa julklappar till mina barn i år så jag håller min mun stängd, sade han i pausintervjun i Cmore, och syftade på de böter som utdelats tidigare när domarna har kritiserats.

”Tappar fan lusten”

I andra perioden var det ombytta roller.

Rögles Leon Bristedt sökte upp Frölundas superstjärna Ryan Lasch i mittzon och satte in en tackling. En till synes schysst smäll. Domarna åkte ut till sekretariatet och kollade på video. Efter en stunds domarkonferens (igen), kom beskedet.

Matchstraff.

Beslutet från de randiga på isen fick Cmores expert Sanny Lindström att se rött.

– Att ta ett matchstraff på det där?! Jag ska säga... Jag tappar fan lusten att se på skiten, säger han och fortsätter:

– Jag har suttit här och försvarat domaren och jag förstår att man måste ta ett snabbt beslut och att det går snabbt på isen. Men nu har man ju möjlighet att gå ut och kolla på bilder. Att det här är ens matchstraff...ens utvisning...när man har möjlighet att kolla på video. Det är så fruktansvärt dåligt, säger han.

Frölunda lyckades inte förvalta sina fem minuter i powerplay som matchstraffet innebar. Istället kunde Rögle göra mål med en man mindre, efter en enorm målvaktstavla från Matt Tomkins.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.