San José Sharks blunder – trodde William Eklund skulle möta Häcken

Spelar William Eklund fotboll eller hockey? Stortalangens NHL-klubb, San José Sharks, verkade tro det förstnämnda då de kollade fel Djurgårdsschema och skrev på sociala medier att han skulle möta Häcken fjärde december.

ANNONS

William Eklund hade en stark start på sin NHL-karriär och stod för fyra assist på sina första nio matcher för San José Sharks.

Därmed var det många, inklusive han själv, som blev förvånande över att klubben valde att låna ut den 19-årige talangen till Djurgården igen.

– Jag tycker att jag gjorde allt jag kunde för att vara kvar här, sa han under presskonferensen efter beskedet.

William Eklund (vänster) hade en succéartad start i NHL.
William Eklund (vänster) hade en succéartad start i NHL. Bild: Jae C. Hong

Men vilket Djurgården har han egentligen lånats ut till? Att svenska föreningar har flera olika förgreningar, inte minst DIF som har massa olika sektioner, kan vara lite svårt att hålla koll på i USA.

ANNONS

Vilket blev uppenbart när klubben i veckan skulle ge en liten rapport kring kommande matcher för deras talanger.

Många av talangerna på listan hade omkring fem matcher att spela – William Eklund, ja han hade bara en kommande match: En mot Häcken fjärde december.

Flera svenska följare var snabba på att poängtera att San José tittat på fel Djurgårdsschema och att det är fotbollslaget som möter Häcken i veckan.

Klubben reagerade tämligen omgående och la ut en ny lista. Så av allt att döma kommer inte Häcken chockas av att en 19-årig hockeytalang finns med i motståndartruppen när Djurgården kommer till Bravida i veckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS