Sam Hallams ilska i SVT: ”Du är otroligt arrogant”

Sverige fortsätter vinna i hockey-VM. Efter segern mot Frankrike fick förbundskaptenen, Sam Hallam, frågor om William Nylander och då reagerade han.
– När du säger så är du otroligt arrogant, sa han till Johan Kücükaslan.

ANNONS
|

Det har varit en snackis kring Tre Kronor.

Skulle William Nylander ansluta till hockey-VM eller inte?

Till en början kom medierapporter om att allt var klappat och klart men så blev det inte. När Sam Hallam var tvungen att spika truppen saknades NHL-stjärnan. Enligt uppgifter i Nordamerika ska det finnas en anledning.

Detta då William Nylander inte velat ansluta då han då hade kunnat peta sin bror, Alexander.

Efter segern mot Frankrike var det ett hett samtalsämne.

SVT-reportern, Johan Kücükaslan ställde då ett par frågor om William Nylander till förbundskaptenen Sam Hallam som direkt reagerade.

– Jag har ju gjort er (media) irriterade. Jag förstår hur mycket ni pratar om det. Men jag kan inte gå ut och prata om spelare. Jag tycker det vore oprofessionellt. Vi kan inte hålla på och säga om en spelare är skadad eller vad det beror på. Det handlar om integritet. Det är som att ni skulle ha era redaktionella möten offentligt, sa Hallam som var trött på frågorna om just William Nylander.

ANNONS

– Just när det gäller Nylander så har väldigt mycket fokus lagts på det. Men mycket av spekulationerna har kommit från media som har chansat hejvilt och slängt ut saker. Vi har valt när vi har någonting så har vi kommunicerat det.

När han sedan fick en direkt fråga om det var hans beslut att William Nylander inte var med i VM-truppen blev Sam Hallam förbannad.

– Nu har vi valt att hålla en linje. När du säger så är du otroligt arrogant. Vi pratar om en världsspelare i William Nylander. Frågan är dåligt ställd, svarade han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS