Sveriges nästa förbundskapten?
Sveriges nästa förbundskapten? Bild: JONAS LJUNGDAHL

Sam Hallam öppnar för Tre Kronor: ”Hedersuppdrag”

Johan Garpenlöv slutar som förbundskapten efter säsongen. Nu öppnar Växjö Lakers tränare Sam Hallam för att ta över Tre Kronor.
– Skulle man få förfrågan får man verkligen ta sig en funderare, säger han till SVT.

ANNONS

Växjö Lakers mötte finska Tappara Tampere i CHL på tisdagskvällen. Matchen slutade 2–2 och nu väntar en riktig rysare på bortais.

På tränarbänken i tisdagens match fanns som vanligt Sam Hallam. Men kanske gör han inte det länge till. Efter säsongen går Växjötränarens kontrakt ut och än har det inte tagits några beslut om förlängning.

– Vi har pratat en del och vet var vi står, men inga beslut är tagna åt något håll. Jag kan inte säga någonting alls just nu. Vi håller en dialog internt och när vi är redo att gå ut med det kommer vi göra de, sa Sam Hallam till SVT, under en periodpaus i CHL-mötet med Tampere.

ANNONS

Istället öppnade han för förbundskaptensjobbet i Tre Kronor. Det blir nämligen ledigt efter säsongen, när Johan Garpenlöv slutar.

Sam Hallam har tagit Växjö till tre SM-guld sedan han tog över 2013. Senast förra säsongen, då de besegrade Rögle i finalen.

Växjös guldtränare har inte fått någon förfrågan från svenska ishockeyförbundet, men säger till SVT att Tre Kronor kan vara intressant.

– Ett hedersuppdrag såklart. Det är kanske den finaste befattningen man kan ha rent sportsligt inom svensk ishockey. Skulle man få förfrågan får man verkligen ta sig en funderare, säger Sam Hallam.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS