Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tim Söderlund senaste gången lagen möttes, då Rögle skrällde och vann i Scandinavium. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Söderlund dubbelt revanschsugen inför Rögle

Efter tre matchers avstängning är Tim Söderlund åter tillgänglig för Frölunda. Nu hoppas han ta vid där det så abrupt tog stopp i matchen mot Timrå.
– Jag försöker alltid ta chansen när jag väl får spela, säger 20-åringen.

Det har målats upp som en kritisk del av säsongen för Tim Söderlund: Matcherna runt jul och nyår (med skadade spelare och spelare på JVM) var hans stora chans att ta tillbaka en större roll i laget, där han till och från varit uppsatt som extraspelare under hösten.

I stället blev det en avstängning efter att ha brakat in i Timrås målvakt Niklas Svedberg. Ett felbeslut av ligan, menar forwarden även när straffet nu är avtjänat.

– Jag tycker det var felaktigt. Det är vad jag kände och det står jag fortfarande för. Jag gör allt för att undvika situationen, säger 20-åringen, som är en av få Frölundaspelare på is under lördagens valfria pass.

När han nu lägger avstängningen bakom sig finns fortfarande tid och plats att kliva in och återta den där offensiva rollen i laget. Men då måste det levereras de kommande matcherna.

– Jag försöker alltid ta chansen när jag får spela. Sedan är det klart att man alltid vill spela mer, säger Söderlund.

"Kul att möta dem igen"

Mitt i alla avbräck slängdes 16-årige Lukas Raymond in mot Skellefteå – och tackade för förtroendet med karriärens första SHL-mål. Även en annan junior, Linus Nässén, imponerade i Västerbotten, och Söderlund har ingen given plats att återvända till när han nu är tillgänglig på nytt.

– Men det är bara att visa vad man kan varje gång man slängs in på isen, säger han.

Oavsett forwardens roll och speltid mot Rögle hoppas Söderlund på revansch mot skåningarna. Senast lagen möttes var också i Scandinavium, i november. Visserligen kunde Söderlund stoltsera med en assist den gången, men matchen förlorades med 1–2, och Rögle kunde ta sin första seger i Göteborg sedan 1994.

– Det blir kul att möta dem igen. Det var mycket smällar och vändningar senast. De kommer att komma ut hårt så det gäller att vara med från start, säger Tim Söderlund.

Backen borta efter smällen

I matchen mot Skellefteå drabbades den skadeförföljde norrmannen Mattias Nörstebö av nästa motgång.

En tackling från Adam Pettersson träffade illa i trakten kring nyckelbenet, och 23-åringen tvingades lämna arenan för att uppsöka sjukhus.

Roger Rönnberg bekräftar att backen blir borta från spel åtminstone en vecka, men troligtvis längre.

– Men längre än så... det skulle bara bli spekulationer från min sida i nuläget. Vi har inte fått svar från undersökningen än, säger tränaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.