Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jacquie Perri och Sofia Reideborn. Bild: Bildbyrån
Jacquie Perri och Sofia Reideborn. Bild: Bildbyrån

Sågningen mot lagkamraten: ”Idén är homofobisk”

Målvakten Sofia Reideborn ifrågasatte kärleksrelationer inom ett lag i SDHL:s sommarprat.
Det fick SDE-lagkamraten Jacquie Pierri att reagera kraftigt.
– Idén att införa kontrakt som förbjuder relationer är både skadlig och homofobisk.”, skriver Pierri på sin Twitter.

Det var när Sofia Reideborn, målvakt i SDE, fick chansen att göra SDHL:s sommarprat som hon tog upp parrelationer inom idrottslag. För burväktarens del finns det en problematik i saken samtidigt som media målar upp motsatsen.

– Vill man ha pengar, förutsättningar eller respekt så kan inte ett lag i högsta ligan besitta 5 stycken par. 10 personer som ingår i en relation med varandra. Exempelvis kan det till och med vara på det viset att kedjor eller femmor kan behöva ändras på grund av en relationsbaserad konflikt. Vilket innebär att det förändras utifrån en privatsak. Och det blir väl summan av det hela, att spelare tar med privatlivet till rinken och tillåter det att påverka den sportsliga prestationen, säger Reideborn i sommarpratet.

SDE-målvakten säger också att hon inser att en förändring kring det här inte är någonting som går att genomföra över en natt, men att hon länge förundrats över att ingen ifrågasätter att det förekommer i den utsträckning det gör.

”Lag hade fått upphöra”

– Varför reagerar ingen? Den tanken har slagit mig alldeles för många gånger. Jag är dock fullt medveten om att förbjuda relationer skulle innebära att SDE som lag hade fått upphöra, säger Reideborn.

Sofia Reideborns sommarprat har fått reaktioner i flera riktningar, men en som ställer sig allra mest kritisk är lagkamraten Jacquie Pierri, 30, som går till hård attack mot sin målvakt.

På Twitter skriver den amerikanska SDE-spelaren följande:

”Idén om att införa kontrakt som förbjuder relationer är både skadlig och homofobisk, oavsett om det är hennes avsikt eller inte. Relationer uppstår på alla arbetsplatser och många långa och lyckliga äktenskap har skapats av par som träffas på arbetsplatsen. Att påstå att alla relationer mellan spelare skapar överdrivet mycket dramatik är en lögn”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.