Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Så stöttar Frölunda Ronnie Sundin efter domen

Ronnie Sundin, 49, vann två SM-guld med Frölunda och fick se sin tröja hissas till taket i Scandinavium. Under torsdagen dömdes han till två månaders fängelse efter grovt rattfylleri.
Efter det har Frölunda stöttat ikonen.
– När någon har det tufft så försöker vi finnas där, säger klubbens ordförande Mats Grauers.

Han vann två SM-guld med Frölunda och gjorde 891 matcher för klubben och har fått se sin tröja hissas till taket i Scandinavium. Under torsdagen dömdes Ronnie Sundin för grovt rattfylleri och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra föremål.

Domen: Två månaders fängelse.

– Jag har gjort dumma grejer med alkohol i kroppen förut, men det här är mitt livs misstag – och jag skäms nåt så oerhört. Jag hade varit ledsen och nedstämd hela våren. Jag har haft en depression efter problem i förhållandet – och jag klarade inte av det. Jag satt bara i tv-soffan, hamnade bara djupare och djupare i depressionen. Jag slöt mig, ville inte prata med någon, säger Ronnie Sundin till GP.

Nu ett par månader senare berättar Ronnie Sundin att han mår betydligt bättre efter en tuff vår där han hamnade i en depression.

– Jag hade varit ledsen och nedstämd hela våren. Jag har haft en depression efter problem i förhållandet – och jag klarade inte av det. Jag satt bara i tv-soffan, hamnade bara djupare och djupare i depressionen. Jag slöt mig, ville inte prata med nån, säger han.

Så stöttar Frölunda sin ikon

Hockeylegendaren som förutom sina två SM-guld har både VM-guld och OS-guld på meritlistan har fått stöttning av Frölunda efter rattfyllan.

– När vi fick kännedom om det här så var vi i kontakt med honom. Sen vad som sades eller vad vi erbjöd för hjälp det får Ronnie berätta själv om han vill. Vi är rädda om alla våra spelare och när någon har det tufft så försöker vi att finnas där till hands. Sen hur vi gör det vill jag inte gå in på, säger klubbens ordförande Mats Grauers.

Hans tröja hänger i taket – har ni diskuterat att ta ner den?

– Vi tänker inte gå in som en extra domstol utan han hänger där för att han har betytt väldigt mycket för Frölunda. Det är det som vi har hedrat honom för och det har aldrig varit en tanke hos oss.

Kan man som klubb göra mer för gamla spelare?

– Det kan man säkert alltid göra. Jag tror det är viktigt att man som spelare också funderar lite på vad man ska göra när man inte spelar hockey längre. Att kanske utbilda sig under tiden, det går ju att läsa i ett ganska lågt tempo men där man ändå hinner med ganska mycket, säger Grauers och fortsätter:

– Sen som arbetsgivare så känner jag inte att vårt ansvar upphör bara för att någon har lämnat oss. Vi har ett ansvar för de som har betytt mycket för den här klubben och vi vill finnas till hands om någon behöver.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.