Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Så ska Frölunda få fart på målskyttet igen

Målfesterna avlöste varandra under inledningen av säsongen för Frölunda. På sistone har målsnittet minskat betydligt – nu måste Frölunda vända på trenden.
– Det är frustrerande och en väckarklocka för oss, säger Nicklas Lasu.

Frölunda är med sina 95 gjorde mål den här säsong näst bäst i SHL. Det är bara Färjestad med sina 106 mål som är bättre. Men det har inte direkt varit målfest efter målfest för Frölunda på sistone.

Istället har målskyttet blivit ett problem för Frölunda.

Ett återkommande problem dessutom.

– Vi är inte nog med desperata i vår attityd att göra mål. Vanligtvis gör vi ett mål på skicklighet, ett mål på retur eller skymning, ett på inställning och ett i powerplay. Så brukar det se ut ... men nu gör vi två mål på skicklighet men inga i powerplay eller de här desperationsmålen där vi gör allt för att få in pucken. Det är saker som vi måste förbättra, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Det är några killar som inte fått in pucken på sistone och som håller lite hårt i klubban just nu. De vill lite för mycket.

Det är en hel del frustration?

– Det är många som som är frustrerade och det ser man. Viljan finns där men vi jobbar hårt med det varje dag och det är flera spelare som jobbar hårt med sitt målskytte varje dag.

"En väckarklocka för oss"

En som medger att det finns en hel del frustration bland spelarna är lagets assisterande lagkapten, Nicklas Lasu.

– Det är klart det är frustrerande att vi inte sätter våra chanser! Samtidigt är det mycket annat i spelet som gör att vi inte förtjänar det ... det är frustrerande men även en väckarklocka på vad som gör att vi tidigare under säsongen varit bra och som nu gör att vi är mindre bra, säger han och fortsätter:

– Det känns ju surt att vi har förlorat flera matcher i rad på samma saker.

Hur jobbar ni för att det inte ska bli en mental grej?

– Det är just att vi pratar om det ... sen slutar det ändå med att vi ska göra det på isen. Vi måste ha höga krav på varandra och det är därute på isen som man kan göra skillnad. Det gäller att alla är inne på samma linje och att vi har de här kraven på varandra.

Frölunda ska göra det tråkiga jobbet roligt

Roger Rönnberg har varit snabb med att påpeka att laget saknat den där sista desperationen som gör att målen trillar in. Nicklas Lasu pekar på fler saker än så.

– Vi måste spela klart varje situation och inte hoppas. Jag förstår vad han försöker få fram men det är mer över hela banan. Vi måste spela klart och forechecka klart och backchecka klart. Vi måste göra det tråkigt för motståndarna och det i sin tur kan skapa energi för oss och fler målchanser och att vi på så sätt får in mer skitpuckar, säger han.

Ni ska göra det tråkiga jobbet roligt?

– Ja, lite så!

Hur gör man det?

– Genom att sätta krav på varandra. Att titta på video och se hur det ser ut när vi gör det bra och hur det är när vi gör det mindre bra och sen sätta krav på varandra utifrån det. Samtidigt får våra motståndare lite för mycket chanser på oss nu och det vill vi också få bort.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.