Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Så laddade Frölunda om efter storsegern – vann stort igen

Frölunda körde över Färjestad och vann med 8–2. Efter den vändningen var Roger Rönnberg orolig – skulle segern stiga hans spelare över huvudet? Efter 7–1 mot Leksand var all oro hos tränaren borta.
– Det märktes att han var lite nervös, säger Ryan Lasch.

Roger Rönnberg var känslosam så det räckte och blev över efter storsegern mot ärkerivalen Färjestad i tisdags när Frölunda säkrade avancemang i Champions Hockey League. Men den segern medförde även en viss oro hos tränaren.

– Jag var orolig inför matchen över att spelarna inte skulle hitta rätt energi och koncentration att göra de där "tråkiga sakerna" som krävs. Men killarna gjorde det väldigt bra och jag är mycket nöjd att de hittar energin efter den urladdningen i tisdags, säger han.

Från sin tränarbänk fick han se Mats Rosseli Olsen dundra in pucken och ge Frölunda ledningen.

– Det var en bra träff! Jag försökte bara skjuta förbi deras spelare men den satt väldigt bra! Det är inte så jag skjuter varje gång, säger han.

Du borde kanske skjuta mer?

– Haha! Kanske det!

Roger Rönnbergs oro då? Jo, den skulle försvinna all världens väg under den andra perioden. Först klev Patrik Carlsson fram och utökade till 2–0 innan det var Simon Hjalmarssons tur att näta. Brandon Gormley ville inte vara sämre han utan gjorde 4–0 och Nicklas Lasu fyllde på av bara farten.

Det skulle bli hela 7–1 efter att Viktor Ekbom och Ryan Lasch hyfsat till segersiffrorna än mer.

– Du kunde sa att Roger var nervös under den första perioden! Vi fick en hel del skit där ... men han har rätt mentalitet och ville utmana oss att vara bättre. Det är grymt av honom att göra det och alla killarna svarade upp bra på det, säger Ryan Lasch och fortsätter:

– Han gjorde ett bra jobb där!

Hör du allt han skriker på er under matchen?

– Haha! Jag hör ... han gjorde ett bra jobb redan innan matchen när han förberedde oss. Vi hade kunnat tappa lite men han gjorde verkligen ett enormt jobb med att få oss att ha rätt mindset och det är därför han är en så bra tränare.

Att ladda om efter segern med 8–2 och inte sväva iväg bland molnen var dock ingen vidare svår uppgift för spelarna i Frölunda.

Snarare en självklarhet om man ska lyssna på Mats Rosseli Olsen.

– Vi visste om att det här var en ny match och det som har varit har varit. Jag tycker inte vi var så högt uppe och svävade. Vi njöt på tisdagskvällen och sen kollade vi framåt mot Leksand och förberedde oss som vanligt, säger han och fortsätter:

– Det är många här som har varit med ett tag och vet hur det fungerar. Man kan inte leva på det man gjort tidigare och hade vi spelat dåligt mot Leksand hade det inte hjälpt att vi var bra i tisdags.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.