Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Så går det för Lundqvist och Karlsson i NHL-slutspelet

Natten mot torsdagen drar NHL-slutspelet igång. GP-sporten har frågat Matt Larkin, skribent på The Hockey News, hur det kommer att gå för Henrik Lundqvist och Erik Karlsson? Och vilket lag som till slut vinner Stanley Cup?

– Jag tror varken att Henrik Lundqvist eller Erik Karlsson kommer att gå långt i år. Lundqvist har hart problem under stora delar av säsongen och New York Rangers möter tufft motstånd i den första rundan i form av Carey Price och Montreal Canadiens, säger Larkin till GP-sporten och fortsätter:

– Det kommer att bli en jämn matchserie, men jag förväntar mig att Montreal vinner.

Ottawa Senators har överraskat positivt under säsongen och har hemmaplansfördel i den första rundan.

– Karlsson har varit fantastisk den här säsongen, men jag tycker att Boston Bruins är ett bättre lag än Ottawa Senators och jag är övertygad om att Karlsson åker ut direkt.

Framtida Hall of Fame 

Henrik Lundqvist har inte gjort sin bästa säsong i NHL. Periodvis har han ifrågasatts rejält och till och med bänkats till förmån för finländaren Antti Raanta. Slutspelet är förstås en chans för den svenske stjärnan att tysta tvivlarna.

– Jag tror inte att Lundqvist kommer att göra ett fantastiskt slutspel. Han har varit en riktigt bra målvakt under hela karriären, men han hade det väldigt tufft mot Pittsburgh förra året och han är 35 år nu, säger Larkin.

– Han har goda chanser att väljas in i Hall of Fame, men han är inte så bra som han brukade vara.

Favoriterna till final

Slutspelet i NHL är en öppen historia, lönetaket gör att lagen är relativt jämna och någon av storfavoriterna brukar åka ut tidigt. Men i år tror Larkin att de fyra bästa i grundserien, Washington Capitals, Pittsburgh Penguins, Chicago Blackhawks, och Anaheim Ducks, kommer att överleva den första rundan. Och att två av dem kommer att göra upp om Stanley Cup.

– Washington Capitals och Chicago Blackhawks kommer att gå till final, säger Larkin och fortsätter med att tippa finalen, där han tror att Nicklas Bäckström får jubla.

– Efter många misslyckanden kommer Capitals ta hem det. Förutom en otroligt giftig offensiv är de även riktigt starka defensivt. De har allt som behövs för att vinna Stanley Cup.

Läs även: Jakten på Stanley Cup: Här är svenskarna som kan nå hela vägen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.