Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Säsongen över för Frölunda – föll i fyra raka mot Luleå

Frölunda vann den första semin. Luleå vann de fyra kommande och därmed är säsongen över för Roger Rönnberg och hans spelare.
I den sista semin var man aldrig riktigt nära.
– Det går inte att snacka bort 4–1 ... Luleå vinner välförtjänt, säger Joel Lundqvist.

Frölunda vann den första semifinalen mot Luleå uppe i norr och fick en drömstart. Därefter gick det dock inget vidare för spelarna i Frölunda som föll i fyra raka matcher varav två i Scandinavium och då var säsongen över.

Uppe i Luleå under lördagen var det aldrig riktigt nära.

LÄS OCKSÅ: Elmer Söderblom och Simon Edvinssons tårar efter uttåget

Hemmalaget höll undan och vann med 4–1 när Frölunda återigen hade svårt att få fart på det offensiva spelet.

– Det har varit svåra matcher för oss att rodda. Det blir andra matcher om man leder mot Luleå och jag kommer aldrig tycka det är okej eller vara nöjd när vi inte vinner. Vi ställer upp för att vinna men det är däremot ett steg i rätt riktning. Man kan inte prata om att vinna när man slutat sjua och åkt ut i kvartar. Nu är vi uppe och nosar på det i en semifinal och då kan man fundera på vad nästa steg är, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Det är klart vi vill vinna.

Varför åker ni ut mot Luleå?

–Jag tycker inte det ska vara nattsvart nu för vi är inte Djurgården. De har haft en tuff säsong. Men vi kan titta på Luleå och vad de har och det är det man behöver om man ska gå vidare. De har fyra kedjor som spelar bra och följer systemet slaviskt och jobbar hårt. Du behöver vinna special teams. Du behöver ha en målvakt som slår den andra målvakten och toppspelarna behöver slå det andra lagets toppspelare och det gör Luleå i den här serien. De förtjänar att gå till final.

Vad säger du om dina toppspelares prestation?

– I den här serien är det mycket vi inte är nöjda med. Vi får sätta oss ner och analysera. Det fanns mycket jag var nöjd med efter serien mot Växjö men Luleå är en nivå upp. Den nivån klarar vi inte av och vi hade behövt lite medgång i någon match.

LÄS OCKSÅ: Ett trist jaha – när stjärnorna svek i slutspelet

En av spelarna som inte riktigt kom upp i nivå under semifinalserien mot Luleå var lagkaptenen Joel Lundqvist. Efteråt var den 40-årige veteranen besviken både på sig själv och att Frölunda inte bjöd upp bättre till dans.

– Luleå fick serien dit de ville efter en bra start för oss. Special teams blir avgörande i flera matcher och där har vårt powerplay inte fungerat på en väldigt lång tid, säger han och fortsätter:

– Det måste vara på plats i ett slutspel om man ska lyckas.

Vilka känslor har du nu?

– Det är en besvikelse ... det svider! Men det går inte att snacka bort 4–1 ... Luleå vinner välförtjänt. Det här kommer att sitta i länge. Det tär på en.

Sportchefen om uttåget: ”Vi kommer inte upp överallt”

Sportchefen Fredrik Sjöström är givetvis besviken efter uttåget och har svårt att analysera riktigt varför Frölunda åkte ur mot Luleå. Men han är ändå tydlig med att det fanns mer att hämta i Frölunda.

– Vi kommer inte riktigt upp i vår bästa nivå, säger han.

Är det något ni har saknat i laget?

– Nej, generellt inte. Vi har ett bra lag men som alltid ska vi titta över och analysera. Vi kommer inte upp överallt och så enkelt är det.

Vad händer nu?

– Det ska vi prata ihop oss om. Vi ska ha exitsamtal med spelare och ledare och mer än så har vi inte pratat om.

Men ett gäng spelare försvinner nu?

– Det får vi ta senare. Det har jag inget svar på nu. Det är som alltid några som försvinner och några nya som kommer in.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.