Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Rysaravslutning väntar för Frölunda

Att behöva jaga för att nå en direktplats till kvartsfinalerna är en ny sits för många av spelarna i Frölunda.
För under Roger Rönnbergs tid i klubben har laget som sämst blivit trea – nu väntar en rysaravslutning av grundserien.
– Det här kan nog bli bra till slut ändå, säger Joel Lundqvist.

Den satt hårt inne minst sagt. Men det blev seger för Frölunda mot Linköping och det skulle krävas både förlängning och straffar innan Ryan Lasch satte sin straff och Johan Mattsson tog samtliga straffar från Linköping.

Segern innebar dock "bara" två poäng.

Något som gör att Frölunda nu ligger på en sjundeplats i SHL-tabellen. Vilket innebär att laget just nu med sex omgångar kvar har rasat utanför topp sex-placeringarna vilka innebär en direktplats till kvartsfinalerna.

Men det var inte det som var i fokus efter segern mot Linköping.

– Det är snudd på samma känsla som efter SM-guldet! Det var efterlängtad, väldigt efterlängtad, säger Roger Rönnberg innan Joel Lundqvist fyller i.

– Ja, det var kanske att ta i ... men det är klart att vi har varit i en tuff period och är i en tuff period. Nu kändes vi dock väldigt stabila matchen igenom. Visst, de har några farliga lägen men jobbet är där, vi är rejäla i närkampsspelet och rör pucken bra. Sen ska vi skapa mer med det överläge som vi har. Överlag var det här ändå en bra insats.

"Det här kan bli bra till slut"

Joel Lundqvist blev även huvudfigur i den här matchen.

Något som han brukar bli.

För det var han som träffade Hampus Larsson med en klubba i ansiktet men domarna lät spelet fortsätta och då skickade han in kvitteringen via Max Lindroths klubba.

– Jag ska vrida runt och lägga ner pucken och ser inte att han kommer innan min klubba är uppe. Jag känner att den träffar lite men inte så hårt, det blir lite olyckligt men det är bra att domarna höll sig kalla och inte vifta upp en arm där, säger han.

Lite skönt att se pucken gå in sen?

– Ja, jag hade lite flyt där att den vallades in!

Joel Lundqvist har varit med länge i svensk hockey.

Det är ingen hemlighet.

För många av spelarna i dagens Frölunda är Roger Rönnberg den enda tränaren som de haft i klubben. Under hans år i klubben har laget aldrig slutat sämre än trea efter en grundserie. Något som dock ser väldigt svårt ut för laget att uppnå den här säsongen.

Det är helt enkelt en helt ny sits för spelare och ledare i Frölunda.

– Vi har ju haft liknande säsonger tidigare år ... men då har den här resultat- och spelmässiga svackan varit kortare än den varit nu. Den har hållit i sig nu och det viktiga för oss nu är att vi gör en bra push i slutet och hittar tillbaka. Det här var ett steg i rätt riktning och vi hade många bra minuter mot Leksand också. Känslan är ändå att vi jobbar tillbaka mot hur vi vill se ut och vara och det här kan bli bra till slut ändå, säger Joel Lundqvist och fortsätter:

– Tabellkollen får man göra efteråt för det händer saker hela tiden. Vi ska dock hitta den nivå som vi vet att vi kan ha. Det är det som gäller för oss!

"Vi kommer steppa upp"

Johan Mattsson är en av många som får uppleva den där sista jakten på en direktplats till kvartsfinalerna för första gången i klubben. För under hans tid i klubben har laget slutat betydligt högre upp i tabellen.

– Det är vad det är ... det är en väldigt tajt serie och väldigt många bra lag. Det känns som att vi vet vad det handlar om och jag har fullt förtroende för laget. Vi kommer steppa upp och bli ännu bättre nu. Förhoppningsvis ger det här oss en boost och vi kan spela väldigt bra hockey, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.