Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rylander: "Nu vet alla unga vad som gäller i Frölunda"

Bra, Frölunda. Nu vet alla unga som vill till föreningen vad som gäller i framtiden.

Det finns inget ont som inte för något gott med sig – så när Frölunda går vidare efter junioraffären är SHL inblandat i ett försök att övertyga collegeorganisationen NCAA i USA att du inte blir professionell i Sverige förrän du spelat 100 minuter i den högsta ligan.

Lycka till, säger jag.

Jag tror att det är lika omöjligt att övertyga nye presidenten Donald Trump om att inte bygga en mur mot Mexiko som att få till ett specialavtal mellan SHL och amerikanska college.

Men idén är förstås värd att testa, så vi slipper tonåringar som stängs av i fortsättningen – bara för att de eventuellt vill utbilda sig i Nordamerika. Dessutom tänker Frölunda vara mer tydligt redan när avtalet om att gå på hockeygymnasiet skrivs på.
Spelar du i Frölundas juniorer ska du naturligtvis alltid vara beredd på en chans i A-laget.
Det borde vara ett självklart mål.
"Det viktigaste är lik förbannat att vi försöker hitta ett sätta så ingen ung människa behöver hamna i kläm", säger ordförande Mats Grauers.

ARVID ARONSSON, 18, har redan lämnat Frölunda för spel med Örebro HK – och backkollegan Calle Ehrnberg, 17, är fri att göra detsamma. Den sistnämnde får gå på hockeygymnasiet, träna med laget – men lovas ingen speltid i Frölunda.
Det skulle göra mig flyttsugen direkt.

Aronsson nosade däremot på SHL redan under den förra säsongen, var med under tre kamper – och jag är övertygad om att den killen har SHL-spel i sig. 
Redan den här säsongen, dessutom.
Fast då faller ju college-förklaringen platt ...

APROPÅ TALANG: Rasmus Dahlin kommer, enligt coach Roger Rönnberg, att spela antingen mot Malmö i Scandinavium eller mot Rögle på torsdag. Han behöver exakt 120 sekunders speltid för att vara kvalificerad för ett rookiekontrakt – som 16-åring!
"Jag kan lova dig att han får den speltiden nån gång under säsongen", skrattar backtränaren Pär Johansson.

TILL SIST: Mats Grauers i Frölunda må vara en politiker i grunden, men han är en väldigt vettig ordförande för landets största hockeyförening. En vältalig, rak och samtidigt oerhört bestämd sådan.

När Frölunda ställts inför svåra situationer – som med Mats Rosseli Olsen och juniorhanteringen – har klubben inte agerat särskilt transparent, minst sagt. 
Och det är förstås inte bra.
"Ambitionen är inte att dölja. När vi är mitt i krisen, så måste vi bli ännu duktigare på att säga ifrån. Vi skulle kunna säga ”vi är inte klara” – och det tror jag att vi skulle mötas med respekt för. Allt löser man inte på en natt."
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.